Schoeps VSR 5 U – mikrofonivahvistin vaativalle

 

Teksti: Lauri Paloposki
Kuvat: Tommi Posa

Ammatilaismikrofoneistaan tunnettu Schoeps tarjoaa nyt räkkiin istuvaa mikrofonivahvistinta joka ei pullistele ominaisuuksien lukumäärällä, mutta vakuuttaa laadullaan.

Kaksikanavainen VSR 5 U perustuu jo aiemmin markkinoille tuotuun VMS 5 -malliin, jonka lisäksi Schoepsilla on aiempaa kokemusta myös tehtaan omaan käyttöön suunnitelluista referenssivahvistimista.

Vahvistuksen säätöön on täsmällisesti naksahtavat, kolmen desibelin portain pykälöidyt kiertokytkimet, joilla kanavien keskinäinen tasapaino on helposti hallittavissa. Säätövaraa on huimat 60 dB. Erillistä pad-kytkintä kovien signaalien vaimennukseen ei ole katsottu tarpeelliseksi, enkä sellaista testin perusteella myöskään jäänyt kaipaamaan.

Kytkimiä on niukasti, mutta niiden tehtävät ovat perusteltuja ja ne toimivat erinomaisesti, kunhan ensin vain tottuu hieman erikoiseen tapaan käyttää painonapeissa vuorotellen himmeää ja kirkkaampaa valoa sen merkkinä onko toiminto päällä vai pois. Phantom-virran kytkeminen mykistää automaattisesti vahvistimen 2,5 sekunniksi, ja bassoleikkurissa on kolme vaihtoehtoista rajataajuutta jyminöiden siivoamiseen. Suotimissa on voimaa, mutta kaista ei katkea millään valinnalla kulmikkaan äkkinäisesti vaan rajataajuuden alapuolella vaimennus on miellyttävän sulavaa.

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

04.09.2010
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy