Sennheiser ew 100 G3 – langattomien uusi sukupolvi

|
Image
 

Teksti: A-J Syrjänen
Kuvat: Tommi Posa

Aiempaa korkeampi lähetystaajuus, pieniä parannuksia käyttömukavuudessa ja mekaniikassa – siinä muutamia aineksia uuteen mallistoon. 

Uudesta ew 100 G3 -sarjasta voi halutessa koostaa itselleen juuri sopivan setin, vastaanottomia ja lähettimiä myydään nyt erillisinä tuotteina aiempien valmiiden settien sijaan. Tarjolla on mm. solistimikrofoneja eri kapseleilla, sekä taskulähettimiä instrumenteille ja nappi/pantamikfoneille. Toki valmiiksi suunniteltuja laitekokonaisuuksiakin löytyy kuten testattava, sähkökitaristille räätälöity ew 172-kokoonpano.
Kyseesä on valmistajan huokein ammattitason vaateisiin vastaava langaton järjestelmä. G3-sarja operoi nyt 42 MHz:in alueella aiemman 36 MHz:in sijaan, ja tarjoaa kattavat 1060 lähetystaajuutta 20 pankkiin jaoteltuina.

Langattomuuden olemus

Instrumenttikäyttöön tarkoitettuun ew 172 -settiin kuuluu taskulähetin ja puolen räkkiyksikön vastaanotin. Molemmat ovat metallikoteloisia mikä on tervetullut asia keikkailua ajatellen. Vastaanottimen virrantarve hoituu mukana tulevalla 12 voltin muuntajalla, kun taas lähetin toimii kahdella AA-koon sormiparistolla tai ladattavilla akuilla.

Käyttöönotto on intuitiivista ja helppoa; lähetin kytketään instrumentin jakkiin, vastaanotin aktivoidaan ja molemmat vermeet viritetään samalle taajuudelle. Helppoa kuin heinän teko. Kaksikon taajuudet voi virittää kahdella tavalla; joko manuaalisesti molemmat erikseen tai synkronoimalla ne automaattisella sync-toiminnolla.
Kitaristeja varten vastaanottimessa on tarjolla pieni bonus; selkeäkäyttöinen viritysmittari joka kytkeytyy muutamalla etupaneelin painikkeen painalluksella. Lisäksi kielisoittajia on hemmoteltu cable emulation -toiminnolla, jonka neljällä eri asetuksella voi jäljitellä diskanttia syövää piuhaa. Minimim ja tehokkaimman high-asetuksen välinen ero ei ole mittava, mutta high-asennolla saa kuitenkin selkeästi ryhdikkäämmän atakin ja pirteämmän soinnin.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.