Nayteikkuna

Shure KSM – jees shuoor...

 

Mikrofoneissa on hauskinta se, että niitä on niin monenlaisia. Shure on omalta osaltaan pitänyt huolen tarjonnan monipuolisuudesta tuomalla nyt syksyn kuluessa markkinoille uusia malleja KSM-mallistoonsa. Kokeilussa kävi neljä erilaista mikrofonia, kuunnellaanpas siis.

Nyt kokeiltu kvartetti koostuu kolmesta pienikalvoisesta ja yhdestä isokalvoisesta kondensaattorimikrofonista, jotka kaikki on toteutettu rungon sisään rakennetuilla A-luokan esivahvistimilla ja ilman lähtömuuntajaa. Mukana on sekä kiinteällä että vaihdettavalla suuntakuviolle toteutettuja kapineita ja hintahaitarikin ulottuu harrastus- tai keikkakäyttöön istuvasta KSM109-mallista jo sangen hinnakkaaseen ja studiohenkiseen, isokalvoiseen KSM44-malliin. Koko kvartetti on mekaaniselta olemukseltaan jämäkkää sorttia ja viimeistelyltään luottamusta herättävän tarkkaa ja siistiä työtä...

Johtopäätökset

Shuren KSM-sarjaa on tehty tunnetuksi nyt jo joitakin vuosia muutaman eri mallin voimin. Tämänkertainen nelikko onkin sitten täyskäsi, jossa vuosikymmenten kokemus mikrofonien suunnittelusta ja valmistamisesta sekä aiemmat tunnustelut KSM-malleilla yhdistyvät oivallisella tavalla. Jos studion mikrofonikaapissa on tyhjää tilaa, kannattaa ottaa mittaa uutukaisista, joilla kattaa helposti suurimman osan perusäänityksen tarpeista, laadukkaasti. Ja jollei tilaa ole, kannattaa hankkia isompi kaappi.

 

Oheinen ote on lainaus Lauri Paloposken kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 6/2002. Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

21.07.2009
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy