Shure KSM8 – paalupaikalle kahden kalvon taktiikalla

|
Image

Täysin uudenlaisella kapselilla toteutettua KSM8-solisti-mikrofonia on saateltu maailmalle kolmella keskeisellä lupauksella: loivempi proximity-efekti, tasaisempi taajuusvaste pääakselilta ja hallitumpi vaimennus muista suunnista.

Ensimmäinen huomiota herättävä piirre KSM8:n soinnissa on sen miellyttävä selkeys, joka ei juurikaan riipu etäisyydestä. Ääni ei puuroudu läheltä laulettaessa eikä ohene kauem-mas siirryttäessä.
Kyllä tämänkin mikrofonin kanssa hyvin mieto bassokorostus aivan huulituntumalta laulettaessa löytyy, mutta paino on sanalla mieto. Vokalisti voi myös ottaa tähän mikrofoniin reilummin etäisyyttä kuin tavanomaisesti on suotavaa, eikä sointi kavennu pistäväksi vaan säilyttää luonnollisen täyteläisyytensä.

Taajuusvasteen pitäisi myös pääakselin suunnasta olla tasaisempi millä hyvänsä etäisyydellä, kun vertailukohtana on tyypillinen perinteinen solistimalli. Tämänkin lupauksen KSM8 lunastaa puhtain paperein – monttuja sen paremmin kuin piikittäviä korostumiakaan ei ilmene.
Alaäänet soivat täsmällisesti, keskirekisteri tasaisen miellyttävästi ja ylä-äänet ilmavan kirkkaasti. Preesens-alueen selkeyskin on luonteeltaan levollista eikä viiltäviä konsonantteja singahtele sinne tänne. Sointi on luonnollinen, eikä laulajan oma soundi vääristy.
 

Näin alkaa Riffissä 2/2016 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta. Löydät testiartikkelin nyt myös Riffin verkkosivustolta tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.