Nayteikkuna

Sonor S Classix – Saksalainen uusklassikko

 

Teksti: Tommi Saarela

Saksalaisia on tapana moittia konservatiivisiksi, mutta ovat nuo veijarit joskus aika kekseliäitäkin. Sonor S Classix yhdistää vanhan liiton patentit mannermaisen rumpuinsinööriyden uusimpiin ideoihin.

S Classix on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa pintaviimeistelyltään klassisia 1960- ja '70-lukujen Sonoreita. Retrohenkisyys on kuitenkin vain pintaa joka nykypäivän klassikossa nivoutuu tuoreimpaan saksalaiseen tuotekehittelyyn.
Classixia myydään tyypillisesti irtorumpuina, lisäksi tarjolla on muutamia valmiskattauksia studioon ja keikoille. 20-tuumaiset setit ovat ”Studio”-malleja ja isommilla bassareilla varustetut ”Stage”-rummustoja. Kaikki Classix-setit myydään runkopaketteina ilman telineitä.
Kokeilimme monikäyttöistä viiden rummun keikkasettiä 22-tuumaisella bassorummulla, 10- ja 12-tuumaisilla räkkitomeilla, 16-tuumaisella lattiatomilla sekä viisi tuumaa syvällä perusvirvelillä.

Vahva ja terve

Muistikuvat syntisen raskaista Sonoreista taitavat juontua takavuosikymmenien takaisista malleista, sillä nämä nykyiset ovat kokoonsa nähden normipainoiset. Ja mikseivät olisi kun bassarinkin rungon vahvuus on vain kuusi millimetriä.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

14.03.2010
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy