Soundcraft Si Performer 1 – mikseri, joka ymmärtää myös valojen päälle

Si Performer -digitaalimikserillä voi ohjata myös valoja. Hämmentävää, mutta loppujen lopuksi hieno ajatus käytännössä.

Soundcraft päivitti pienemmän Si Compact -mallistonsa siten, että tilalle tuli kaksi erillistä sarjaa. Näistä kevyemmin varusteltu on nimeltään Si Expression ja runsaammin varusteltu Si Performer. Testattavana oli Si Performer 1, joka on omassa sarjassaan fyysisesti pienin.
Ero mallien välillä on lähinnä mikserin omien mikrofonietuasteiden ja fyysisten liukujen määrässä. Nyt kokeillussa Si Performer 1:ssä on 16 mikrofonivahvistinta, kahdeksan linjatuloa sekä 14 kanavaliukua ja kaksi masterliukua.
Kaikissa Si Performer -miksereissä on myös kaksi ViSi-laajennuskorttipaikkaa, joihin asennettavaksi saatiin testiyksilön mukana Cat/MADI-kortti digitaalista lavarasiaa varten sekä Multi Digital Card, joka toimii 32-kanavaisena äänikorttina sekä sisältää adat -väylän sisään ja ulos. Näistä lisää myöhemmin.
Merkittävimpinä eroina edeltävään Si Compact sarjaan on prosessointikanavien määrä. Si Compact -sarjassa kanavien määrä kulki käsi kädessä fyysisten tulojen kanssa, mutta Si Performer -sarjassa on mallista riippumatta käytettävissä 64 monokanavaa ja kahdeksan stereokanavaa.
Jotta kaikkiin kanaviin pääsisi käsiksi, on mikserin 14 liukua jaettu neljään kerrokseen, joiden välillä vuorotellaan tilanteen mukaan. Kanava voi siis olla käytössä, vaikka sillä ei olisikaan omaa liukua, ja ääritilanteessa voi apuryhmien ja VCA:n avulla hallita piilossa olevia kanavia.
Si Performeria voi ohjata myös ViSi Remote -iPad-sovelluksella, jolla pääsee käsiksi kanavien keskeisiin parametreihin kuten ekvalisaattorien ja dynamiikkaprosessorien asetuksiin, kanavien tasot ja reititykset apulähtöihin. Myös kaikki neljä valojen ohjaukseen käytettävää DMX-masteria on ohjattavissa iPadilta käsin.
Saatavilla on myös offline-editori pc-tietokoneille.

 

Oheinen teksti on alkuosa Niko Laasosen toimittamasta artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2014).
 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

16.04.2014
|
Niko Laasonen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy