Source Audio Collider – törmäytetäänpä delay- ja kaikumaailmat

|
Image

Collider on yhdistelmäpedaali, johon on koottu Source Audion Nemesis Delay- ja Ventris Reverb -pedaaleiden suosituimmat efektit käytettäviksi joko erikseen yksitellen tai yhtäaikaa.

 

Kahden itsenäisen DSP-lohkon ansiosta Colliderin toimintaa voi muunnella hyvin monipuolisesti. Vaikka lohkot ovat lähtökohtaisesti kaiku ja delay, voi niiden tehtäviä vaihdella. Käyttää voi siis myös kahta kaikua tai kahta viivettä, joskin jälkimmäinen optio vaatii pientä muutosta asetuksissa.

Lohkot on mahdollista kytkeä keskenään rinnan tai sarjaan, ja jälkimmäisessä voidaan erikseen valita kumpi on ensin, delay vai kaiku.

Signaalin reititys on sekin joustavaa: monon voi pitää monona tai tehdä siitä stereota, stereon voi monottaa tai pitää stereona – kaikki käy ja pedaali muistaa asetukset seuraavalla käyttökerralla.

Efektilohkoille on omat ohituskytkimensä ja kummallakin on omanlaisensa kaksoisrooli.

Reverb-kytkintä pohjaan painettuna pitämällä saadaan ilmoille Freeze/Hold-toiminto, jossa kaiku jää soimaan niin pitkään kuin kytkintä painetaan. Avaruudellisten kaikutehosteiden ohessa tämä mahdollistaa delay-efektillä leikittelyn ”jäädytetyn” kaiun päälle.

Delay/Tap-kytkin taas toimii myös tap tempon asettajana silloin, kun efekti on päällä. Rytmisen jaon voi valita kytkimen vieressä olevalla kolmiasentoisella kytkimellä, tarjolla ovat neljäs-osanuotti, pisteellinen kahdeksasosa sekä trioli. 

•••

Näin alkaa Timo Östmanin toimittama, käyttökokeiseen perustuva laitetesti, joka on julkaistu kokonaisuudessaan Riffin printti-numerossa 1/2020.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!