Nayteikkuna

Spectrasonics Trilian – väsymätön basisti

 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

 

Trilian on täysin bassolle omistettu softasoitin, joka lupaa ammattitason soundeja luonnollisella artikuloinnilla.

Kuusi vuotta sitten yhdysvaltalainen softatalo Spectrasonics esitteli ensimmäisen softabassonsa nimeltään Trilogy, josta tuli suuri menestys kattavan soundivalikoiman ja soittotyylien kirjon ansiosta. Uusi Trilian-plugari laajentaa suosittua konseptia tarjoamalla kymmenen kertaa enemmän raakamateriaalia edeltäjäänsä nähden ja päivittämällä ohjelman koodia uusille käyttöjärjestelmille sopivaksi. Ohjelma toimii sekä Windows- että Mac OS -ympäristöissä AU-, VST 2.4- ja RTAS-plugarina, ja se tarjoaa peräti 30 GB:n verran sampleja muokattavaksi. Järjestelmävaatimuksissa puhutaan työmuistin kohdalla neljästä gigasta, mutta ainakin työkoneella (kolme vuotta vanha iMac) Trilian pyörii täysin luotettavasti myös vähemmällä (2,5 GB).

Soundeja joka lähtöön

Jo pelkästään samplejen suhteen sana kattava tuntuu lähes liian vähättelyltä. Trillian tarjoaa vaikuttavan määrän erilaisia soittimia, ja mukana on m.m. akustinen bassokitara, useita kontrabassoja, sähköbassoja vintage-tyylistä nykypäivään, sekä muutama täyssynteettinen vaihtoehto.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   
14.03.2010
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy