Stagg Vintage Bronze – tyyli ennen kaikkea

 

Teksti: Tommi Saarela

Vintage Bronze on persoonalliseen makuun taottu Stagg-symbaalisarja, johon kuuluu reilu tusina mallia. Yhteistä niille on harkitun väsytetty, pehmeä sointi.

Vintage Bronze -sarjassa vaihtoehtoja kokojen suhteen on sinänsä ihan mukavasti, valikoiman pienehkö määrä selittyy sillä että kaikki symbaalit ovat samaa medium-paksuutta.

Koesoittoon poimittiin yhden haitsuparin, kahden komppisymbaalin ja viiden aksenttipellin kattaus. Kaikkien alapinnat on silattu hienolla sorvauksella ja yläpuolet ovat tarkoituksellisen viimeistelemättömät, taonta on tehty kevyellä kädellä. Tunnusmerkkejä ovat myös tilavat kuvut ja normaalia jyrkempi profiili, joka lujittaa pellin rakennetta.

20-tuumainen Ride nousi setin suosikiksi – kapulaääni selältä oli selkeä, vaikkakin retrokomppaukseen hiukan korkeavireinen. Isosta kuvusta sen sijaan irtosi muhevan matala sointi. Symbaali on paksuhko, ja soiton alle kasvavaa kohisevaa kantoaaltoa jääkin vähän kaipaamaan. Toisaalta vikkelätkin kapulakuviot erottuvat selkeästi, jos sellaisilla haluaa kuulijoita hämmästyttää. Aksenttia alkaa irrota vasta aika reippaalla paiskomisella, eli ainakaan smokkikeikoilla pelti ei oikein pelitä tuplakäyttöön.
 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

10.06.2010
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy