Steinberg The Grand 3 – tuttu pianosofta uusin maustein

|
Image
 

Teksti: Petri Alanko

Monelle jo entuudestaan tuttu The Grand päivitettiin hiljan 3-versioon. Alkuperäisen ohjelman lastentaudit oli suurelta osin korjattu jo edellisessä versiossa, ja niinpä tällä kertaa softa on remontoitu eniten kirjastopuolella.

Steinberg G3:n neljä DVD-rompullista dataa vie kovalevyltä 32 gigaa tilaa. Mukana ovat monesta muustakin pianokirjastosta tutut Yamaha C7, Bösendorfer 290, Steinwayn malli D sekä mainio ruotsalainen Nordiska Pianofabriken -pystypiano. Mausteena soppaan ilmeisesti U2:n ja Keanen esimerkkiä seuraten on lisätty myös Yamahan CP80-sähköflyygeli.

Päivitys on onnistunut, myös graafisesti, mutta käyttöliittymän koko voisi olla skaalattavissa. Nykyisellään 30-tuumaisella näytöllä tai vaikkapa 17-tuumaisen läppärin näytöllä saa tihrustaa kovin pientä ikkunaa niska kyyryssä. Jos koko ei haittaa, grafiikan selkeys on mallikelpoista. Softan asennus haukkaisee hyvän aikaa DVD-aseman nopeudesta riippuen, mutta hitaammillakin koneilla asennus on ohi viimeistään puolessatoista tunnissa. Ohjelma on suojattu Steinbergin tutulla USB-donglella, jota myös SyncroSoft-suojausavaimeksi kutsutaan.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.