T-Rex Tonebug – pastellinvärisiä mausterasioita

|
Image
 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

Uuden Tonebug-sarjan silminpistävin ero perinteisiin T-Rex-tuotteisiin on virtaviivainen ja standardoitu ulkomuoto.

Tähän mennessä firman efektit on rakennettu tapauskohtaisesti valittuihin, erikokoisiin suorakulmaisiin metallirasioihin. Myös säätimien ja kytkimien määrä sekä niiden sijainti ovat vaihdelleet efektistä toiseen. Tonebugit taas on suunniteltu niin, että koko sarjalla on sama valumetallinen kotelo ja sama säätimien asettelu, vain värit ja etulaidan nimet erottavat rasiat toisistaan.

Testiin otettiin Overdrive-särö (vaaleansininen), Distortion-särö (metallinharmaa) ja Reverb-kaiku (kermanvaalea), jotka kaikki vaikuttavat hyvin luotettavilta.
Kauniit nupit sopivat hienosti sarjan hienostuneen ulkonäköön, mutta niiden asentoa on valitettavasti heijastuksien takia tuskallisen hankalaa tulkita. Paristokotelo aukenee sen sijaan mukavan helposti. Pohjan paksu kumimainen päällys taas estää mallikkaasti rasian liukumista lattialla.

Tasokas sointi
Tonebug Overdrive -pedaali kattaa juuri kaikki ne soundit, joita tästä efektityypistä haen. Kun gain on minimissä, signaali pysyy käytännössä täysin puhtaana myös humbuckereilla. Laitetta voi silloin käyttää myös pelkästään clean-boostina, jossa tone-säätimellä voi hakea tilanteesen sopivaa karakteeria.
Särösoundit riittävät vallan mainiosta kevytsäröstä tyypilliseen rock-crunchiin. Pidin erityisesti pedaalin lämpimästä bassorekisteristä ja Overdriven miedosta kompressoinista, joka tuo mukavasti ryhtiä etenkin rock-komppeihin.

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.