Taitavasti viivyteltyä

 

 

Studiolaitteiden parissa miltei 40 vuotta sitten aloittanut Eventide on sittemmin rikastuttanut mm. Steve Vain ja monen muun tunnetun kitaristin soundeja Harmonizer-sarjan laitteillaan. Nyt tämä samainen digitaaliefektoinnin edelläkävijä tarjoaa myös erillispedaaleita. Testasimme monipuolisen ja kätevän Time Factor -viiveen.

Muotokielensä puolesta TimeFactor -viivepedaali on räätälöity lähinnä kitaristeille, mutta soveltuu yhtä lailla käytettäväksi muillakin soittimilla tai vaikkapa osana studion efektivalikoimaa. Laitteen runko on kevytmetallia ja pedaalin kolme painokytkintä selvästikin myös keikkailun rasituksia kestävää sorttia. Näyttö on reilun kokoinen ja selkeä.

Tehostemaailma perustuu monipuolisiin viiveisiin, joita voi muunnella sekä soiton lomassa dynaamisesti että muokata pysyvämmin muistiin tallennettaviksi preseteiksi. Myös oman soiton nappaaminen muistista toistettavaksi loopiksi onnistuu helposti.

Teksti: A-J Syrjänen, kuvat: Tommi Posa

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

21.07.2009
|
A-J Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy