Tama Superstar HyperDrive – pituudella on väliä

 

 

Rumpusetti on niitä soittimia, joka ovat olleet periaatteessa valmiita jo vuosikymmeniä. Niinpä firmojen kehittelymyllyistä putkahtaa harvoin mitään todella mullistavaa, enemmänkin jo kokeiltujen ideoiden uudistettuja versioita. Nyt asialla on Tama, joka räväytti tiskiin uudet lyhyillä tomeilla varustetut Superstarit.

 

On virkistävää kun rumpusektorilla tapahtuu joskus aitoa liikehdintää. Etulinjassa marssii tällä kertaa perinteinen japanilaisvalmistaja Tama, jonka uusien Superstar-rummustojen tomien runkoja on reippaasti lyhennetty. Toki ”lyhyitä” eli matalia tomeja on vaihtelevasti saanut aiemminkin. Tarjontaa on kuitenkin ollut harvoilta merkeiltä ja yleensä tilaustavarana arvokkaimpaan yläkastiin. Siksi Taman linjaus on merkittävä ja rohkea – nyt lähdettiin tarjoamaan matalia runkoja myyntivolyymiltaan tärkeimpään lohkoon, keskihintaisiin setteihin.

Tama esitteli ultralyhyillä tomeilla varustetun uuden Superstar-malliston Frankfurtin messuilla, ja Riffi kaappasi tietysti heti ensimmäisestä Suomeen ehtineestä kontista setin koputeltavakseen.

Ohutta ja kevyttä

Hyper-Drive -rummustoja saa kolmena versiona: Superstar Custom on malliston lakkapinnoitteinen lippulaiva, Superstar EFX on kietaistu eläväisiin retrokuoriin, ja perus-Superstar on pakattu simppeliin yksiväriseen kääreeseen. Superstarit sijoittuvat Tamalla ammattilaisten Starclassicin ja harrastajien Imperialstarin väliseen keskisarjaan.

Riffin kokeiluun kuskatun Custom-version rungot ovat bassarinvanteita myöten kovassa kiiltolakassa, ja Dark Desert Burst -pintaviimeistely on upeaa työtä. Rummut on rakennettu ohuehkon ja kirkassointisen koivurungon varaan. Sisin viilu on hyvin vaaleaa puuta, mikä osoittautuukin sitten tarkemmassa katsannossa lehmukseksi. Viilut ovat kaikissa rummuissa millimetrin vahvuisia – bassarissa niitä on seitsemän, muissa rummuissa kuusi.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 4/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy