Tascam US-144 MK II ja US-100 – ulkoisia usb-äänikortteja eri vaatimuksiin

|
Image
Image
 

Teksti: AJ Syrjänen
Kuvat: Tommi Posa

US-144 MK II ja US-100 ovat helppokäyttöisiä, vaivatta liikuteltavia ja tukevasti rakennettuja ulkoisia äänikortteja, jotka ovat omiaan vaikkapa liikkuvan äänittäjän tarpeisiin.

US-144 MK II on rakenteeltaan ja käyttölogiikaltaan hyvin suunniteltu laite. Tämän vahvarakenteisen vermeen toiminnot ovat selkeästi nähtävillä, parametrit helposti säädettävissä, eikä liitäntöjenkään etsimiseen tarvitse uhrata ylimääräistä aikaa.
Laite tallentaa 24-bittistä ääntä aina 96 kHz:n näytetaajuudelle saakka ja peli on yhteydessä  tietokoneeseen USB 2.0 -väylän kautta.
Analogisille tulosignaalille on tarjolla joko stereofoniset XLR- tai linjatulot, joista oikean kanavan linjatulon voi kytkimellä passata sopivaksi myös kitaralle tai bassolle. US-144:sta löytyy myös kondensaattorimikrofonien tarvitsema +48 voltin phantom-virta.
Lähtöpäässä tarjolla ovat analogiset linja- ja digitaaliset S/P DIF -lähdöt sekä 6,3 mm:n jakki kuulokkeille. Sekä linjalähdöille, että kuulokkeille on omat itsenäiset tasonsäätimensä.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.