TC Electronic G-System – soundit hallintaan

 

T.C.Electronicin G-System on kitaristeille suunnattu efektilaite, joka toimii samalla myös omien suosikkipedaaleiden kytkentäalustana ja koko laitearsenaalin ohjauskeskuksena. Kun yhdellä kytkimen painalluksella saa esille minkä vain ennalta sommitellun yhdistelmän G-Systemin omia ja ulkoisia efektejä, ovat kilpasilla järki ja ihastus. 

 

G-System on tukevan oloinen ja keikkakestävyyttä henkivä peli. Siisti olemus muodostuu harjatun teräksen pinnasta ja reilunkokoisista krominvärisistä painikkeista. Näyttö on selkeä ja valaistus teksteineen terävyydeltään säädettävissä katselukulman ja valaistuksen mukaan.

Kahdella DSP-prossessorilla varustetun keskusyksikön voi irrottaa ja sijoittaa räkkiin. Vaihtoehto puolustaa paikkaansa mikäli haluaa mukavuus-, siisteys- ja/tai turvallisuussyistä sijoittaa räkkiin kaikki efektit, mukaan lukien omat – työllä ja vaivalla hankitut – erillispedaalit. Polkimisto etäkytketään keskusyksikköön CAT-5 kaapelilla.
G-Systemissä on painikkeita kolmessa rivissä, yhteensä 18 kpl. Ylimmän rivin nappulat toimivat sekä kytkiminä, että pyöritettävinä potikoina. Kaksi alinta riviä palvelevat pelkästään kytkiminä. Ulkoinen yhdenmukaisuus tuo mukanaan hienostuneisuutta ja jämerä rakenne taas kestävyyttä keikoilla. Painikkeiden toiminta ja tuntuma on kauttaaltaan hyvin täsmällinen.

Pysyvästi omiin tarkoituksiinsa on määrätty yksi edit- ja kaksi soundivaihtopainiketta. Lopuille voi vapaasti räätälöidä erilaisia tehtäviä, ja mikäli haluaa voi sama painike tehdä eri asioita eri preseteissä. Sama painike voi yhdessä presetissä painaa kaiun päälle ja pois, kun taas toisessa muistipaikassa samainen painike kytkee kuuluviin signaalin silmukassa olevasta säröpedaalista. Kolmannessa sillä voi polkaista päälle tremolon väpätyksen ja niin edelleen.
Painikkeille voi määritellä myös muistipaikasta toiseen toistuvia samoja tehtäviä tyyliin; ”Pidän aina delay:n painikkeena tuota ja chorus-painikkeena tuota”.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 7/2005).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

21.07.2009
|
A-J Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy