Nayteikkuna

TC Helicon Voicelive2 – lauluäänen luova prosessointi

 

Teksti: A-J Syrjänen
Kuvat: Tommi Posa / TC-Helicon

Voicelive2 on edistyksellinen työkalu lauluäänen prosessointiin. Musikaalinen laite tuottaa efektoinnin ohella lisästemmoja ja käyttö on jouhevaa keikallakin.

Voicelive2:lla on monta tehtävää; sillä voi ensinnäkin muokata laulajan soundia hyvin monipuolisesti ja lisäksi tuottaa moniäänisiä laulustemmoja. Viimeksimainitut laite tuottaa joko ennalta valitun sävellajin mukaisesti tai analysoimalla sopivan harmonian jonkin säestyssoittimen tai taustanauhan mukaan. Sopan maustamiseen on varattu nippu pro-tason efektejä.
Laite itsessään on tukevarakenteinen ja pysyy pohjan kumimattojen ansiosta hyvin paikoillaan. Pohjalevyssä on kahvanomainen syvennys sormille josta laitteen liikuttelu ja kannattelu käy mukavasti.

Voicelive2 on toiminnallisesti varsin esimerkillinen työkalu. Kaarevan kansiprofiilin ansiosta muistipaikka- ja efektikytkimille on vaivaton pääsy ja matalat valintapainikkeet ovat hyvin suojassa tahattomilta painalluksilta. Sekä painikkeet ja datapyörät vaikuttavat erittäin toimintavarmoilta.
Selkeään lcd-näyttöön mahtuu kerralla suurehko määrä informaatiota. Esiintymistilanteissa peruskäyttö sujuu pulmitta, mutta syvemmälle ohjelmointiin sukellettaessa näytön tekstejä on kumarruttava lukemaan lähietäisyydeltä.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

14.03.2010
|
A-J Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy