Timo Kämäräinen sinkoaa projektista toiseen

Timo Kämäräisen kalenteri täyttyy helposti: kitaristina hän on jäsenenä ainakin puolessa tusinassa bändejä, tuottajana ja äänittäjänä hän on mukana useassakin projektissa, ja pistokeikkoja, laite-esittelyjä ja opetustehtäviäkin on tarjolla. Monipuolisesta musiikin tuntemuksesta ja vaivattomasta harppauksesta tyylilajista toiseen on apua.

Juuri ennen haastatteluhetkeä oli käynnissä Olavi Uusivirran helmikuun lopulle kaavaillun albumin viimeisiä laulujen ottoja, ja äänitykset tehtiin Kämäräisen omassa studiossa, hänen tuottamanaan. Niinpä onkin alkuun hyvä tutkailla, millainen miehen tuotantotapa on – mennäkö mukaan jo biisintekovaiheessa, vaiko esituotannossa tai vasta lopullisessa äänittämisessä?
Kämäräinen pitää ideaalitilanteena osallistumista ihan alkuvaiheessa, jolloin kuunnellaan lauluja ja mietitään parhaita tempoja ja sävellajeja sekä pohditaan sitä miten laulut parhaiten välittyisivät. Esimerkeiksi hän valitsee kolme erilaista parhaillaan valmistuvaa albumia…

 
Oheinen teksti on alkuosa Timo Koskisen toimittamasta artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2014).
 
Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta
16.04.2014
|
Timo Koskinen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy