Tokai Custom Shop TJM-140 – palikat kohdillaan

|
Image

Jazzmasterissa vähän kaikki on omanlaistaan: epäsymmetrinen runko, mikrofoni-osasto sekä vibrasysteemi. Nämä ominaisuudet tekevät siitä kiehtovan kitaran, joten oli mukavaa ottaa selvää, millainen on Tokain uusi versio tästä aiheesta.

 

1960-luvun alussa alunperin esitellystä Fender Jazzmasterista on tehty monia toisintoja. Joskus alkuperäismallista on otettu vain sen rungon epäsymmetrinen muoto, mutta usein toteutus on ollut autenttinen myös vibratallaa myöten.
Tokai Custom Shop TJM-140 edustaa jälkimmäistä lajia, tässä kitarassa ovat perinteisen Jazzmasterin palikat kohdallaan A:sta Ö:hön. Japanissa valmistajan mukaan käsityönä tehty TJM-140 tekee heti paketista otettuna miellyttävän vaikutuksen, kun sen tyylikästä ja huoliteltua ulkomuotoa tarkastellessa valtaa mielen ’60-luvun henki.
Kolmisävyinen sunburst-värjäys on klassikko ja lakkaus tip top. Siististi rakennettu Tokai TJM-140 ei anna syytä nipottamiseen myöskään rungon ja kaulan viimeistelyn suhteen.
Hyvin säädetty vaahterakaula on uskollinen ’60-luvun melko tuhdille C-profiilille, ja ruusupuinen otelauta tuo sointiin pehmeyttä.
Ykkösasemassa kielten suhde otelautaan oli sopiva, joten myös ensimmäisillä nauhoilla soinnut soivat vireisesti. Ylänauhoilla puolestaan en huomannut nahkeita tai soimattomia kohtia kieliä venyttäessä. Nauhojen päät oli huoliteltu nätisti kuten pitääkin – käsi lepää ja liikkuu pitkin kaulaa miellyttävästi, ja kitara soi kauttaaltaan puhtaasti ja tasapainoisesti.

•••

Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 1/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.