Tomi Malm – musiikkityöläinen

|
Image

Kosketinsoittaja Tomi Malmin ensimmäinen sooloalbumi ”Walkin’ on Air” on kivenkova tyylinäyte, jonka muusikkolistaa selatessa joutuu tämän tästäkin hieraisemaan silmiään: raidoilla esiintyvät muun muassa Vinnie Colaiutan, Simon Phillipsin ja Luis Conten kaltaiset soittajat.

 

Tomi Malmin musiikkia on kuullut jokainen suomalainen – ainakin tietämättään – jos on joskus kuunnellut vaikkapa Radio Suomea tai Radio Novaa. Niiden kanavatunnuksista vastaavan Malmin tunnaribiisejä on kuultu myös tv-sarjoissa, jopa Japania ja Etelä-Koreaa myöten.
Miehen ensimmäistä omissa nimissä julkaistua pop-albumia hinkattiin julkaisukuntoon vuositolkulla, ja sen perustaa rakennettiin sitäkin pidempään. Kaikki alkoi nimittäin jo toistakymmentä vuotta sitten, kun Malm sai espanjalaisesta levy-yhtiöstä tarjouksen lähteä tekemään tribuuttilevyä maailman menestyneimpiin poptuottajiin kuuluvan David Fosterin kappaleista.
Malmin sovittamaa ”Fly Away – the Songs of David Foster” -levyä hierottiin useampi vuosi, sillä kansainvälisiä kärkimuusikoita haluttiin mukaan kymmenittäin, ja miksausvaiheessa taas tekijöille tärkeät pikku nyanssit vaativat loputtomasti aikaa. Levyllä saa uuden sovituksen muun muassa Fosterin Earth, Wind & Firelle säveltämä groove-klassikko ”In the Stone”.

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama artikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 1/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.