Tuomo Huhdanpää, lyömäsoittimet – kolinaa kellarista!

|
Image

Tuomo Huhdanpään innostus lyömäsoittimiin ulottuu kauas soittamisen tuolle puolen. Ahkera freelance-perkussionisti on myös soitinkauppias ja -korjaaja.

Percussion Finlandin myymälä – ”Urheilukadun Rumpukellari” – löytyy töölöläisen kerrostalon sisäpihalta, Jäähallin nurkilta. Puotia pitävän perkussionisti Tuomo Huhdanpään pienyrittäjyys alkoi miehen omista hankintapulmista: Suomesta ei tahtonut löytyä mitään vähänkään harvinaisempaa orkesterilyömäsoittajan tarvikevalikoimaa.

Nyt Huhdanpäällä on firma ja firman edustuksessa vaikka mitä – Valterin, De Gregorion, Selan ja La Rosan cajoneita sekä monenmoisia etnosoittimia shakereista kehärumpuihin ja tarvikkeita kapuloista rodeihin.
Omasta maahantuonnista löytyvät esimerkiksi mallettien ja orkesterisoittimien saralta amerikkalaismerkit Mike Balter, Malletech, MarimbaOne, Grover Pro ja Blackswamp, sekä monia eurooppalaisia merkkejä, joista suurimpana Adams. Myös asiak-kaiden erikoisimpiin tarpeisiin pyritään vastaamaan ja välillä maahan on tuotu siksi käytettyjäkin soittimia. Valtavirran rummusto- ja symbaalimerkit tulevat myyntiin muiden maahantuojien ja jakelijoiden kautta.

Aiemmin Huhdanpää työskenteli Rumpukellarissa paljolti yksin, käyttäen apuvoimia tarpeen mukaan. Valikoiman ja toiminnan kasvaessa mukaan on tullut nyt jo muutakin vakituista työvoimaa. Juoksevat kulut ja varaston kasvattaminen tosin tuppaavat syömään toiminnasta kertyvät voitot.
– Velkaa ei ole hirveästi, toisaalta itselleni en ole juuri vielä palkkaa maksanut, Huhdanpää toteaa.

Soitinvuokraus näyttelee olennaista osaa pienyrityksen toiminnassa. Huhdanpää kertoo, että Rumpukellarin ”vuokraarummut.fi”-nettiosoite houkuttelee kaikenlaista kyselijää. Kerran puhelimessa kähisi nuori mies: ”oltais menos bändin kaa studioon, tarttis settiin pellit ku kaikki omat on paskana…”.
– Kyllähän niitä voidaan sinulle vuokrata, mutta ymmärräthän että tuon perustelun jälkeen vuokrahinta on ”aika korkea”, Huhdanpää kertoo vastanneensa.
Sopimusta ei sillä kertaa syntynyt…

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama juttu, jonka pääosissa Tuomo Huhdanpään lisäksi ovat hänen huolella vaalimansa rummut ja lyömäsoittimet. Todellinen rumpaleiden aarreaitta…

Tämä juttu on julakaistu aikanaan Riffin printti-numerossa 3/2018, jossa se on ollut heti luettavissa kokonaisuudessaan. Nyt voit lukea artikkelin myös Riffin sivustolta tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.