Nayteikkuna

Vieraana korkean profiilin äänityssessiossa – Vantaan viihdeorkesteri tallensi poppia isosti!

Vantaan Viihdeorkesteri_Martinus_c_Mika Jussila
Vantaan Viihdeorkesteri_Martinus_c_Mika Jussila

 

Vantaan viihdeorkesteri taltio levyllisen James Bond -leffojen tunnareita, musikaalihittejä ja muita ikivihreitä. Äänitys hoidettiin live-hengessä Vantaalla Martinus-konserttitalossa, mutta koska sitä ei tehty konsertista, soittajat ja laulajat voitiin asetella tarkoituksenmukaisemmin kuin jos paikalla olisi ollut yleisöä.
 

Orkesterin kapellimestarina toimi Nick Davies, solisteina lauloivat Johanna Försti ja Sami Pitkämö, äänityksestä ja teknisestä tuotannosta vastasi erityisesti elokuvamusiikin puolella kunnostautunut Mikko Oinonen, rinnallaan levyn taiteellinen tuottaja Antti Murto.

– Haluan hyväksi todettuja, toimivia ratkaisuja. Olen maailman huonoin kamanörtti, ja jos jokin asia ei ole vahvinta aluettani, sitä varten on keksitty kaverit, kertoo Oinonen jakaen kiitosta kalustopoliittisissa valinnoissa viihdeorkesterin livemiksaaja Sepi Myllyrinteelle sekä varsinkin levyn taiteelliselle tuottajalle Ana Murrolle, joka toi sessioon ”salkullisen nauhamikkejä”.

 

Oheinen teksti on tiistelmä Tommi Saarelan kirjoittamasta artikkelista, joka julkaistaan kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 5/2007).

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.
Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio on ostettavissa Lehtiluukkupalvelusta

04.09.2013
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy