Vintage tuo relic-ilmiön edullisempaan hintaluokkaan

 

 

Vintage on englantilaisen John Hornby Skewes -konsernin kitara- ja bassomerkki, jolla on Isossa-Britanniassa vankka jalansija hintahaitarin edullisimmassa päässä. Firman uusin soitinsarja on Icon-mallisto, joka tarjoaa “valmiiksi vanhennettuja” kitaroita edullisilla hinnoilla. Koska Vintage on Suomessa vasta uusi tuttavuus, otimme testiin kaksi soitinta Icon-sarjasta sekä yhden kitaran tavallisella viimeistelyllä.

 

Jotkut pitävät sähkökitaroiden keinotekoista vanhennusta lähinnä naurettavana asiana, kun taas toisten mielestä se lisää uuteen soittimeen tietynlaista charmia. Oli miten oli, edullisen Vintage Icon -malliston kautta naarmuuntuneet soittovälineet eivät enää ole ainoastaan custom shoppien asiakkaiden ulottavilla.
Icon-sarjan – kuten myös brändin kaikkien muiden sähkökitara- ja bassomallien – takana on brittiläinen soitinrakentaja Trevor “Trev” Wilkinson. Meillä Suomessa Wilkinson tunnetaan varmastikin parhaiten rullasatula- ja vibratalla-designeistaan, mutta todellisuudessa mies on myös monen kitaran takana. Hänen käsialaa ovat esimerkiksi Fret-Kingin ja Italian soittimet ja hän on aiemmin tehnyt yhteistyötä mm. Patrick Eggle Guitarsin ja Hohnerin kanssa.

 

Teksti: Martin Berka, Kuvat: Tommi Posa

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy