Yamaha Revstar – rokkikitaroita Japanista

|
Image

Revstar-sarjan muotokieli on saanut inspiraationsa perinteikkään japanilais-valmistajan vanhemmista malleista, erityisesti Super Flighter- ja SG2000-kitaroista. Revstar ei kuitenkaan ole uusintapainos, vaan ihan oikeasti uusi Yamaha-kitara, jonka design on hakenut vaikutteita kitaramaailman ulkopuoleltakin.

 

Yamaha on tunnetusti monialayritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat myös moottoripyörät. Revstar-kitarasarjan suunnittelussa vaikutteita onkin haettu tuosta maailmasta, tosin tässä tapauksessa erityisesti 1960-luvun Lontoossa nähtyjen Café Racer -custompyörien ulkonäöstä. Tämä näkyy erityisesti metalliosissa, kannen viimeistelyssä sekä muutamassa mallissa värissä ja plektrasuojan materiaalissa.
Merkittävintä on kuitenkin se, että Revstar on pitkästä aikaa aivan uudenlainen sähkökitaramalli Yamahalta. Mallisto käsittää kahdeksan kitaraa, jotka eroavat toisistaan etupäässä mikrofonien ja värin suhteen, mutta joissain tapauksissa myös muilla tavoin.
Vaikka kitarat on suunniteltu Japanissa, ainoastaan malliston kallein soitin, Revstar Professional (RSP20CR), rakennetaan siellä. Muut sarjan kitarat valmistetaan Indo-ne-sias-sa, kuten testiin saadut mallit RS620 ja RS720B. 

Näin alkaa Riffissä 2/2016 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.