Yamaha Rock Tour – rokkia tien päälle

|
Image
 

Teksti: Tommi Saarela

Yamaha on monen ammattirumpalin merkki niin kotiympyröissä kuin maailmallakin. Pro-satsien varjosta nousee myös tsekkaamisen arvoisia käyttökannuja, joiden tuoreinta laitaa edustaa Rock Tour.

Yamahan ammattikalustoon kuuluvien Custom Absolute -settien ja PHX-huippusarjan jälkeen testiin otettiin lähemmäs harrastajakenttää osuva ja hintahaitarin keskivälin alapuolelle sijoittuva Rock Tour, jolle pidemmälle ehtineenkään soittajan ei kannata ennakkoon nyrpistää naamaansa.

Rock Tour -runkopakettiin kuuluu vain kolme rumpua: vakiosyvyisen 22-tuumaisen bassarin lisäksi 12-tuumainen etutomi ja 16-tuumainen lattiatomi. Bassarit toimitetaan neitseellisinä, joten suomalainen maahantuoja on viisaasti lisännyt pakettiin etutomin pidikkeen telineadaptereineen.

Useimmat varmaankin kasvattavat runkopakettia yhdellä tai useammalla irtorummulla. Setin ”rock”-liitteen huomioiden tyypillisin lisävaruste on arvatenkin 14-tuumainen lattiatomi, mutta etulinjaakin voi halutessaan vahvistaa kymppisellä räkkitomilla. Settiin sävytettyjä kuuden tuuman syvyisiä virveleitäkin on tarjolla.
Edullisemman laidan rummustoille tyypillisesti kokovaihtoehtoja syvyyssuunnassa ei ole lainkaan, eli settinsä joutuu kokoamaan selkeästi rajatusta valikoimasta, mutta useimmille se kyllä riittää.

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.