Zoom G2.1Nu – efektejä kotiin, studioon tai keikalle

|
Image
 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

Zoomin multiefektiä voi käyttää vahvistimen kanssa keikalla, kuulokeharjoittelussa kotona ja oman usb-väylän kautta tietokoneen äänikorttina.

Zoomin G2.1Nu on G2.1U-multiefektin päivitetty versio. Ulkoisesti tärkein muutos on lcd-näyttö, joka korvaa edeltäneen mallin pienen led-näytön. Ledien suuri etu oli erittäin hyvä näkyvyys, mutta Zoomin vanhan kaksinumeroisen näytön takia käyttäjän oli pakko opetella firman kryptiset lyhenteet ulkoa, jos halusi editoida laitteen soundeja. Uuden G2.1Nu:n lcd-näytön ansiosta parametrien ruuvaaminen käy nyt paljon helpommin, kun kaikki laitteen toiminnot ilmaistaan selkeällä englannin kielellä.

Multiefektin sisäisetkin ominaisuudet on päivitetty: laitteen muistia on avarrettu entisestään – nyt on tarjolla 200 muistipaikkaa ohjelmille (100 presettiä, 100 user-paikkaa). Samalla myös Drive-osaston mallinnettua vahvistin- ja säröpedaalivalikoimaa on laajennettu tuntuvasti (30 vaihtoehtoa).
Uusia juttuja ovat myös G2.1Nu:n luupperi, joka tarjoaa viisi sekuntia äänitysaikaa, sekä Direct-kaappimallinnus äänitys- tai luurikäyttöön.

Zoomin pystyy nyt myös ohjelmoimaan usb-väylän kautta suoraan tietokoneelta. Firman nettisivustolta ilmaiseksi ladattava Edit & Share -softa toimii sekä Windows- että Mac-ympäristössä. Se nopeuttaa soundien etsimistä ja lajittelua, ja mahdollistaa graafisen editoinnin sekä ohjelmien vaihtamisen muiden G2.1Nu-käyttäjien kanssa.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.