Nayteikkuna

Z.VEX NanoHead – tajunnanräjäyttäjä

 

Zachary Vex työskenteli äänittäjä-tuottaja kunnes uteliaisuus elektroniikan mahdollisuuksiin kävi ylivoimaiseksi ja pakotti miehen lopulta toteuttamaan pitkään mielessä pyörineitä laiteideoita. Testasimme Z.VEXin puolen watin Nanohead-kitaravahvistinta ja paria erillisefektiä.

Nanohead on standardikoon efektikoteloon mahdutettu putkivahvistin, joka pukkaa tehoa ainoastaan puoli wattia. Kunhan mieltää, että sillä ollaankin metsästämässä sointeja ilman housunpuntteihin puhkuvia ilmamassan liikutteluita, alkaa jutun juoni paljastua – piskuinen Nanohead pullistelee soinneillaan siinä missä teholtaan raavaammatkin normaalikoon perinnevahvistimet.

Pientä ja simppeliä

Nanohead saa virran laitteen mukana tulevasta 12 voltin muuntajasta. Vahvistimen toisessa päädyssä on pieni tuuletin, joka viilentää JAN 6021W -pienoisputkia ja samalla muuta kotelon sisällä olevaa elektroniikkaa. Kyseiset putket on suunniteltu täyttämään armeijan vaatimukset rakenteen kestolle – putken pitää sietää nurisematta esimerkiksi 500G:n kiihtyvyyksiä, ja viiden vasaraniskun tärähdykset neljästä eri suunnasta. Ei ehkä aivan tyypillisiä uhkia kitaravahvistimen tavallisessa käyttöympäristössä, mutta pikantti taustatieto silti.

Teksti: Ari-Jukka Syrjänen, Kuvat: Tommi Posa (Riffi), sekä laitevalmistaja

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 5/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Ari-Jukka Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy