2002 Black Beat – isoa soundia Paisteen perinteellä

Image

Sattumoisin juuri 2002-sarjan 45-vuotisjuhlan kanssa samana vuonna Paiste lanseeraa uuden, verran tummapintaisen 2002 Black Big Beat  -symbaalisarjan.

2002 Black Big Beat -mallisto koostuu 18", 19", 20", 21", 22" ja 24” symbaaleista sekä 15" ja 16” hihat-pareista. Soinnin suhteen tarjolla on valmistajan mukaan nykyaikainen tulkinta perinteisestä 2002-sarjasta, jonka metalliseos on myös Big Black Beatin lähtömateriaalina.

Soundia kuvaillaan lämpimäksi, vahvaksi ja suurenkin miksauksen läpi puskevaksi, kuitenkin ilman ylenpalttista agressiivisuutta.
Ulkoisesti uutukaiset erottaa uudenlaisen taontakuvion ja puolimatan pinnan lisäksi myös uudet linjat saaneesta, yksinkertaistetetusta logosta.

 

Image

 

Tuumakoot 18 – 24 on suunniteltu monikäyttöisiksi ja koosta riippumatta ne palvelevat sekä komppi- että aksenttitehtävissä. Vaikka pellit ovat verraten isokokoisia, niiden sointi on valmistajan mukaan erittäin kontrolloitu lämminsävyisestä crashista avoimen ilmavaan ja selkeästi erottelevaan komppiin asti.

2002 Black Big Beat hihatien suljettua kapulasoundia kuvataan isoksi ja puoliavoimena soitettaessa luvassa on leveää sohjoa. Pedaalia polkaisemalla pitäisi esiin saada sitten tiukka ja täsmällinen sulkeutumisääni.

2002 Black Big Beat -sarja on tarkoitettu sekä studio- että keikkasoittoon genressä kuin genressä. Sarjan symbaalit valmistetaan Sveitsissä perinteisin menetelmin.

Lisätiedot: Soitin Laine