2Box TrigIt liittää akustisen rummun sähkösoundeihin

Image

Naapurimaan sähkörumpujen ja triggereiden valmistaja 2Box on julkistanut uuden TrigIt-triggerimalliston akustisille rummuille.


TrigIt-mallisto kattaa stereotriggerit virvelille ja tomeille sekä erikoismallin bassorummulle. Yksittäisten triggereiden lisäksi tuotetta myydään valmiina neljän stereoliipasimen ja yhden bassorumputriggerin setteinä.

Stereo ei tässä yhteydessä viittaa perinteiseen äänentoistoon vaan sillä tarkoitetaan triggerin kahta itsenäistä tunnistinta, joista yksi poimii kalvon liikkeet ja toinen taas vanteen. Työnjaon ansiosta akustista rumpua voi käsitellä kuten ennenkin ja poikittainen maila tai vaikka klippi-klappi-soitto saadaan sähköisesti vastaamaan akustista maailmaa.
Mikään ei estä tietenkään valjastamasta kahta aivan erilaistakaan soundia näiden sensoreiden ohjantaan, voihan virvelin akustista sointia höystää kalvon mukana läjähtävällä konevirvelillä tai moduulista noukittavalla pyykkilaudan räpseellä, ja vanteen sointiin yhdistää sitten vaikka sähköisen tamburiinin.  

Image

Bassorummulle tarkoitetussa TrigIt-liipasimessa on vain yksi sensori, mutta sen erikoisuutena ovat kumi/muovipintaiset suojat, joilla puristus puiseen vanteeseen onnistuu jälkiä jättämättä.

2Boxin TrigIt-triggerit sopivat käyttöön liki kaikkien sähköisten rumpumoduulien kanssa, mutta aivan erityisesti ne on tarkoitettu firman oman DrumIt Five -moduulin kanssa käytettäviksi.
Mainittuun moduuliin on nyt tarjolla myös käyttöjärjestelmän päivitys, jolla toiminta uusien triggereiden kanssa antaa parhaan mahdollisen tuloksen.

Konstruktion ylempi osa on satiinipintaiseksi hiottua metallia, joka valmistajan mukaan on itsessään tyylikäs ja lisäksi sulautuu huomiota herättämättä rummun kuin rummun kylkeen. Vannetta vasten puristuva kumipinta suojelee rumpua naarmuuntumiselta ja varmistaa pitävän asemoinnin soiton aikana.

Sensorielementin materiaalia ei paljasteta, mutta sen mainitaan olevan kestävää ja sopivan joustavaa, jotta anturi painautuu tasaisesti kalvoa vasten ja pysyy myös hyvin sijoillaan eikä lähde ajelehtimaan.
Triggauksen suhteen 2Box ei turhia kainostele: vasteen luvataan olevan salaman nopea ja tarkka, ja lisäksi triggaus onnistuu koko rummun luontaisella dynamiikka-alueella hiljasimmista ghosteista vahvimpiin aksentteihin asti.

Johtoliittimeksi on valittu standardijakit 6,3 mm:n plugeille ja liitin on sijoitettu triggerin kylkeen, jotta johdot pysyvät nätisti nipussa ja poissa soiton tieltä.


Lisätiedot: Soundtools