Adam Audio A – voimalla seitsemän mallin

Image

Adam Audion monitorivalikoimassa keskeinen ja pitkään palvellut AX-sarja on nyt korvattu A-sarjalla, jonka DSP:llä varustettuja kaiuttimia voidaan hallinnoida Ethernet-verkon kautta.

 

A-sarjan pienin ja lähikuuunteluun tarkoitettu malli on nelituumaisella kartiolementillä varustettu A4V, jonka diskanttitoistosta huolehtii X-Art nauhaelementti.
Kaiutin sopii asetettavaksi joko pysty- tai vaaka-asentoon, sillä X-Art-elementti sekä siihen kiinnittyvä lasikuitukomposiitista valmistettu aalto-ohjain voidaan kääntää 90 asteen verran suuntauksen optimoimiseksi kaiuttimen asennon perusteella.  

Matalaan boksiin rakennettu A44H  on sekin 2-tiekaiutin, mutta varustettu kahdella nelituumaisella kartiolla, jotka on sijoitettu symmetrisesti kotelon vasempaan ja oikeaan laitaan.

Yhdellä seitsentuumaisella kartiolla ladattu A7V sekä siitä versioitu matalakoppainen A77H kaksine kartioelementteineen noudattavat samaa ideaa nelituumaisen parivaljakon kanssa.
Sillä erotuksella tosi, että A7V on edelleen 2-tiekaiutin, kun taas A77H perustuu 3-tierakenteeseen, jossa käytetään 3,5-tuumaista keskialueen elementtiä.

Sarjan kookkain malli on A8H, jossa bassokaistasta huolehtivan kartioelementin halkaisija on yllätyksellisesti kahdeksan tuumaa. Rakenne on 3-tieratkaisu, jossa bassokaiuttimen ja X-Art-diskantin väliin jäävää audiokaistaa toistaa 3,5-tuumainen keskiäänielementti.

Toistokaistan suhteen malliston pieninkin on ponteva ja Adam Audio ilmoittaa sen kattamaksi taajuusalueeksi  52 Hz – 45 kHz, kuuden desibelin vaimentuman puitteissa.

 

Image

Kuunteluhuoneen akustiikan huomioimista varten A-sarjan kaiutinten toistokäyttäytymistä voi muokata joko suoraan takalaidan kytkimillä, tai Ethernet-verkon kautta Mac- sekä Windows-koneissa toimivalla A Control -ohjelmistolla. Jälkimmäisessä vaihtoehdosssa käytössä on kuusi parametrista korjainta, sekä erilliset ali- ja ylipäästösuotimet.

A-sarjan kaiutinten suotimet nivoutuvat myös yhteen Sonarworks ID Reference -ohjelman kanssa, minkä ansiosta Sonarworksin määrittelemät korjaukset voidaan tehdä kaiuttimen omalla DSP:llä sen sijaan, että Sonarworksia käytettäisiin tietokoneen plug-in-applikaationa.    


Lisätiedot: Nordic Audio Distribution Suomi