Akai Advance – softasynat kontrolliin

Image

Akai lupaa, että uusilla Advance-koskettimistokontrollereilla voi yhdistää plug-in-softasynien suorituskyvyn ja työasematyyppisen kosketinsoittimen toiminnaliisuuden ennen kokemattomaksi paketiksi, jolla pärjää sekä keikalla että studiossa. 

Advance-mallistoon kuuluu kolme mallia, joiden puolipainotetut koskettimistot ovat 25-, 49- tai 61-koskettimen mittaisia. Koskettimistot tunnistavat soittovoimakkuuden lisäksi myös jälkipainon.

Image
Image
Image

Softainsitrumenttien hallinta keskittyy 4,3-tuumaiseen näyttöön, joka peilaa interaktiivisesti kulloisenkin virtuaalisoittimen kaikki muokattavat asetukset. Pohjia on valmiina sadoille eri instrumenteille ja lisää koodataan kaiken aikaa, kerrotaan Akailta.

Potentiometrin tapaan pyöritettävissä säätimissä ei ole varsinaisia minimi- tai maksimiasentoja, vaan ne pyörivät akselinsa ympäri data-enkoodereiden tapaan. Kumipintaisina ne antavat pitävän otteen ja niillä voi muokata soundeja myös soiton aikana, joko hyvin miedoin tai sittentodella rajuin kääntein.

MPC-sarjasta tutut taustavalaistut painikkeet tunnistavat naputtelevoimakkuuden ja staattisen paineen painiketta alaspidettäessä. 

Uuden malliston tueksi Akai onkoodannut Virtual Instrument Player -aplikaation, jolla tietokoneeseen ladattua VSTi-kokoelmaa voi hallita suoraan Advance-kontrollerilla.
VIP toimii kaikkien yleisimpien DAW-ohjelmien alaisuudessa plug-in-tyyppisesti, tai täysin itsenäisenä ohjelmana sekä Mac- että Windows-käyttöjärjestelmissä. 

Muusikko voi järjestää keikan tai studiosession aikana tarvitsemansa soundit ja kytkennät kätevästi VIPiin settilistaksi, jota voi selata askelittain etten- ja taaksepäin.

VIP toimii VSTi-, AU-, VST 32- tai AAX-plugina,  ja sen kautta voi käyttää VSTi-instrumentteja käytännöllisesti katsottuna millä hyvänsä DAW-ohjelmalla, kuten Pro Toolsilla, Logic Pro X:llä ja Ableton Livellä.

Advancen mukana toimitetaan 16 gigatavun soundikirjasto, joka sisältää yli 10 000 AIR Music Technologyn, SONiVOXin ja TOOLROOM RECORDSin kehittämää soundia. Tämä yhdeksän plug-inin kokoelma tarjoaa heti alkuun kattavan paletin päteviä ja haluttuja soundeja niin keikka- kuin studiokäyttöön. 


Lisätiedot: Soundtools