Akai APC40 mkII & Ableton Live – luodut toisilleen

Image

Ensimmäisen polven APC40 kehitettiin 2009 varta vasten Ableton Live -ohjelman ohjaimeksi ja kuluneen viiden vuoden aikana on käyttäjäkunnalta saatu sitten erilaisia toiveita lisäominaisuuksista. Nyt Akai kertoo tutkineensa laitteen saamansa palautteen valossa läpikotaisin ja juuri lanseerattu kakkosversio vastaa kuulemma nöyrästi käyttäjäkunnan toiveisiin pienintäkin piirtoa myöten.

Musiikin koostamiseen ja liipaisuun käytettävät naputtelutyynyt on nyt varustettu RGB-värein ja samalle se on järjestelty uuteen 5x8-muodostelmaan. Entistäkin vankempien liukusäätimien sijoittelu on sekin uutta, samoin muiden säätimien asemointi on aiempaa ergonomisempaa.

Image

APC40 mk II:n naputtelutyynyjen kolme väriä ilmaisevat kolmea eri toimintatilaa – näyte ladattu, näyte soi, näytettä äänitetään. Myös omien klippien merkkaus väreillä luonnistuu nyt.
Liukusäätimien ja kanavan enkooderin sijoitus on nyt näppärämpää työn kannalta ja kahdeksan erillistä Device Control -säädintä mahdollistavat monipuolisen laiteohjauksen. 

APC40 Mk II saa käyttövirtansa USB-liitännän kautta ja se voidaan kytkeä niin pc- kuin Mac-tietokoneeseen.

Lisätiedot: Soundtools