AKG Ara – kahden suuntakuvion USB-mikki –

Podcast- ja videotuotantoon soveltuva kondensaattorimikrofoni käy myös pelihommiin ja musiikin taltioimiseen, kerrotaan Harman-yhtymän tiedotteessa.


AKG Ara kytketään suoraan tietokoneen tai tabletin USB-liitäntään ja se toimii enimmillään 96 kHz:n näytetaajuudella ja 24-bittisellä koodauksella.
 Mac- ja pc-tietokoneiden lisäksi Ara toimii myös Android- ja iOS-laitteilla.

Suuntakuvioita on kaksi ja ne on tarkoitettu erityyppisiin käyttötilanteisiin. Herttakuviota suositellaan silloin, kun puhuja, laulaja tai muu äänityksen kohde on yksittäinen ihminen tai soitin. Pallokuviota valmistaja suosittelee puolestaan käyttämään silloin, kun taltioidaan esimerkiksi haastattelua tai keskustelua, johon osallistuu useita ihmisiä samaan aikaan.

Mikrofonin toistoalueeksi valmistaja ilmoittaa 20 Hz – 20 kHz. Äänenpainetta Ara kestää enimmillään 120 dB (SPL).

USB-mikrofoneille yleiseen tapaan Ara palvelee samalla äänikorttina, jonka kautta tietokoneelle jo tallennettua ääntä voi myös kuunnella.  Kuunteluun ja äänityksen vaikuttavat säätimet ja kytkimet on sijoitettu mikrofonin runkoon etupuolelle, kuulokeliitäntä (3,5 mm TRS-jakki) sekä USB-liitäntä mikrofonin pohjaan. Tarvitsemanssa käyttövirran Ara saa USB-liitännän kautta (5V, 75 mA).


Aran mukana toimitetaan kahden metrin mittainen USB/USB-johto, sekä kierreadapteri, jolla mikrofonin kiinteä haarukkapidike sovitetaan mikrofonitelineen kierteen kokoon. Erillisen telineen sijasta Aran voi myös asettaa suoraan pöydälle, kiitos haarukka-adapteriin sopivan ja pakettiin kuuluvan jalustaosan. Mikrofonilla on painoa 665 grammaa.

Mikrofonin ja tarvikkeiden lisäksi pakettiin kuuluu myös Ableton Live 11 -ohjelman lisenssi.

Lisätiedot: Harman / AKG

17.09.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy