AKG C4500 BC – laatua radiojuontoihin!

Image

AKG C4500 BC on erityisesti radion juontohommiin suunniteltu, laajakalvoinen kondensaattorimikrofoni. Vaikka suuntakuvio on hertta, kertoo valmistaja uutukaisen yhdeksi suunnittelutavoitteeksi minimaalisen proximity-efektin. Näin samalla kerralla sekä ehkäistään akustisesti usein melko epäsuotuisan ympäristön tuottamat heijastukset sekä taustahäly, ja toisaalta saavutetaan kuitenkin tasainen soundi vaikka juontaja liikkuisi väliin lähemmäs tai kauemmas mikrofonista.


Toinen oleellinen uusien työympäristöjen mukanaan tuoma ilmiö – mm. kännyköiden, langattomien verkkojen sekä digitaalisten radio- ja tv-lähetysten luoma ylenpalttinen radioliikenne sekä sähkölaitteiden elektromagneettinen säteily – on huomioitu toteuttumalla lähtoasteen kytkentä ilman muuntajaa.

Juontokäyttöön suunnitellun C4500 BC:n taajuusvaste on viritetty nimenomaan selkeän ja miellyttävän puheäänen tuottamiseksi, ja toistakaistaksi ilmoitetaan 30–20 000 Hz. Kytkimellä aktivoitavan bassoleikkurin nimellinen rajataajuus on 120 Hz.

Image

 

Mikrofonin itseiskohinaksi ilmoitetaan 8 dB-A:n taso ja enimmillään se kykenee ottamaan vastaan 165 desibelin äänenpaineen. Valmistajan mukaan äänenpaineen huima sieto tekee uutukaisesta radiokäytön ohessa oivallisen mikrofonin myös äänekkäiden kohteiden kuten vaikkapa rumpujen, vaskipuhaltimien ja kitaravahvistinten kanssa.

C4500 BC toimitetaan H85-joustoripustimen ja W4000-tuulisuojan kera.


Lisätiedot: Studiotec Pro Audio