AKG D112 MKII – bassorummun soundin saa talteen nyt vaivattomammin

Image


Image

 

 

– D12:lla on ansaittu maine yhtenä kaikkien aikojen parhaasta bassorumpumikrofonista. Se kestää hurjia äänenpaineita, sen soundi todella potkii, ja sen mekaaninen rakenne kestää miltei mitä vain, avaa AKG:n tuotevalikoimasta vastaava johtaja Erich Gaertner aiheen.

 

Samaan hengenvetoon hän toteaa, että mikrofonin kiinnitystapa telineadapteriin olisi voinut kätevämpikin, sillä kiinteästi rungosta sojottava ja adapteriin pujotettava tappi oli toisinaan tiellä mikrofonia aseteltaessa. Etenkin, kun tapin päässä oli myös mikrofonin XLR-liitin, johon kytkettävä johto omine liittimineen kasvatti ulokkeen mittaa.
Tästä AKG kuulemma sai myös palautetta käyttäjäkunnalta, jonka toiveet on nyt huomioitu uudessa kakkossukupolven mikrofonissa. Erillistä haarukka-adapteria ei enää tarvita, sillä D112 MKII kiinnitetään suoraan telineeseen. Uloke on nyt myös akseloitu ja mikrofonia voidaan sen ansiosta kääntää kätevästi eri asentoihin.

Edeltäjänsä tavoin D112 MKII on suuntakuvioltaan hertta. Äänenpaineen kestoksi ilmoitetaan 160 dB SPL ja AKG:n mukaan tämä toteutuu täysin säröttömästi. Laajan kalvon oma resonanssitaajuus on hyvin matalalla ja sen ansiosta mikrofonille luvataan jykevä ja täsmällinen toisto alle 100 Hz:n bassoalueella. Kapealle kaistalle kohdistuva preesens-korostus 4 kHz:n kohdalla puolestaan tuo vastapainoa tymäkälle alarekisterille ja nostaa soundin esiin ruuhkaisemmankin miksauksen keskeltä. Näin uuden sukupolven malli jatkaa samaa linjaa kuin edeltäjänsä.
– Vähäinen ekvalisoinnin tarve on eräs syy siihen miksi äänittäjät ja keikkamiksaajat ovat niin kovasti tykästyneet D12:sta soundiin, toteaa Gaertner.

Teknisenä parannuksena AKG kertoo lisänneensä mikrofoniin ”haamukelan”, joka vaimentaa ulkoiset häiriökentät tehokkaasti.

Bassorummun ohessa AKG suosittelee D12 MKII -mikrofonin käyttöä myös erilaisten bassoinstrumenttien mikityksissä.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio