Allen & Heath GLD on nyt Chrome Edition

Image

Uusi efektiosasto ja etenkin kokous- ja kongressi-toimissa hyödyllinen automaattimiksaus, siinä uuden GLD-sukupolven valtit.

Uutta on myös ulkoinen olemus, ja vastedes GLD-80 (kuvassa alla) ja GLD-112 toimitetaan tehtaalta kromikuosilla. AR84- ja AR2412-audioräkit taas saivat uudistuksen yhteydessä mustan pinnan itselleen.

Image

GLD Chrome -käyttöjärjestelmään kuuluvaa Auto Mic Mixing (AMM) -automaatiota voi käyttää kahdessa eri moodissa.
D-Classic jakaa kokonaisvahvistuksen dynaamisesti eri kanaville ja soveltuu nopeasti pikaratkaisuksi äkillisissä tarpeissa.
Number of Open Microphones eli MOM puolestaan tarjoaa monimutkaisempiin kattauksiin sopivat ratkaisut. MOM osaa mm. vertailla eri mikrofonien signaaleita, minkä perusteella logiikka tunnistaa varsinaisen päämikrofonin. Sen perusteella automatiikka vaimentaa muita mikrofoneja, joiden kautta sama signaali tulee vuotoäänen muodossa.  

Chrome-käyttöjärjestelmään sisältyvä Deep Plug-in -efektiarkkitehtuuri taas sallii valita  tulo- ja miksauskanaviin useista eri efektiplugeista.

Image
Image

Uutuuksissa on mm. kaksi RMS-ohjauksella toimivista VCA-prosessoroista innoituksen saanutta ja varsin tutun näköistä kompressoria, joiden myötä dynamiikan työstään on nyt tarjolla peräti kuusi erityylistä puristinta. Näistä kanaviin voi valita lennossa sopivimman ja valmistajan mukaan prosessorit myös toimivat ilman latenssia.

Allen & Heathin FX-Suite -mausteosastolle on myös lisätty uusia tehosteita, mm. stereona toimiva Tap Delay 2,7 sekunnin maksimiviiveajalla, vasemman ja oikean kanavan yksilöllisellä viiveen rytmityksellä, sekä millisekunti- ja täppäysasetuksilla.
Uusi bucket brigade -kytkentää jäljittelevä delay sekä nauhakaikua imitoiva Echo puolestaan tuovat retrosoundit miksaajan ulottuville.  

GLD Chrome -mallisto esitellään ensimmäisen kerran julkisesti keskivikkona 15. huhtikuuta alkavilla Frankfurtin Pro Light & Sound -messuilla: Allen & Heath, halli 8.0, osasto C22.

Lisätiedot: Noretron Audio