Allen & Heath – niin hyvää kuin suinkin?

Image

Helmikuun alusta voimaan astuneen sopimuksen mukaisesti GETS by Live Nation toimii nyt Allen & Heathin edustajana Suomessa vastaten laitteiden maahantuonnista, teknisestä tuesta ja huolloista.

GETS by Live Nation on esitystekniikkaan – ääneen, valoon ja kuvaan – erikoistunut yritys, joka laitteiden maahantuonnin ja myynnin ohessa myös suunnittelee ja asentaa kiinteitä järjestelmiä. Yritys markkinoi itseään heitolla ”As good as it Gets”.

Allen & Heath on kokenut  englantilaisen mikserivalmistaja, jonka tuotesortimentti kattaa niin analogiset kuin digitaalisetkin miksauspöydät tiskijukkamalleista studioiden kautta festivaaliosastolle. Valikoimaan kuuluvat myös asennuskäyttöön suunnitellut räkkimikserit, joiden tarjontaa Allen & Heath laajensi juuri ISE-messuilla kahdella uudella mallilla.

Tiedotteen mukaan GR3 ja GR4 on suunniteltu yksinkertaisiksi, mutta tehokkaiksi miksereiksi, joilla taustamusiikkia tai muuta äänivirtaa ja kuulutuksia voidaan hallinnoida käytännöllisesti, olipa äänijärjestelmän tehtävänä kattaa yhden baarihuoneen tarpeet tai sitten useista eri tiloista koostuvan kompleksin vaatimukset.

Kumpikin uutuusmalli on yhden räkkiyksikön kokoinen. Liitännät on koottu takalaitaan lukuunottamatta yhtä mikrofonikanavaa, jonka liitin on sijoitettu etulevyyn. Tämä juontoja ja hätäkuulutuksia varten tarkoitettu kanava voidaan priorisoida niin, että muu äänimaailma vaimenee hallitusti sitä käytettäessä.

GR3 tarjoaa kaikkiaan kaksi mikrofonituloa ja kaksi stereofonista linjatuloa, GR4 puolestaan neljä mikrofonikanavaa ja neljä stereofonista linjatuloa.
Mikrofonikanavissa on kaksialueiset taajuuskorjaimet.

GR4: n etulevyssä on myös 3,5 mm:n jakki esimerkiksi iPodin tapaisia äänilähteitä varten.
Kumpikin mikserimalli tarjoaa kaksi itsenäistä stereolähtöä sekä niiden lisäksi kaksi erillistä monolähtöä. Stereolähdöille on omat kaksialueiset taajuuskorjaimensa.

Jokaiselle tulolle on omat säätönsä, joilla se voidaan ohjata halutulla voimakkuudella stereolähtöihin. Monosyöttäjen konfigurointiin laitteissa on erikseen hyppylangoilla tehtävät valinnat.

Automaattinen taustamusiikin vaimennus (ducking) voidaan ohjelmoida erikseen mikrofonikohtaisesti ja vaimennuksen voimallisuuden lisäksi voidaan säätää sen kesto sekä palautumisnopeus.
 
Miksereitä voidaan säätää etänä seinään asennettavien PL-14-ohjaimilla, joita voi olla käytössä kaksi per mikseri. Lisäksi miksereissä on liitännät palovaroitus/hälytysjärjestelmille.

Lisätiedot: Gets by Live Nation