Allen & Heath Qu-24 – lisää kanavia!

Viime kevään Frankfurtin messuilla lanseerattu Qu-16-räkkimikseri (testattu Riffissä 7/2013) sai nyt rinnalleen kookkaamman version, Qu-24:n, joka tarjoaa 24 mikrofonivahvistimin varusteltua tulokanavaa omine liukuineen.

Siirtyminen mallista toiseen käy helposti, sillä kosketusnäyttöön ja data-koodereihin perustuva käyttöliittymä sekä mahdollisuus langattomaan kauko-ohjaukseen QuPad-aplikaatiolla ovat tuttuja piirteitä jo pienemmästä versiosta.
Myös keikan tallennustarpeet on huomioitu ja USB-väylän kautta operoivalla Qu-Drivella saa äänitettyä ja toistettua 18-kanavaa kerrallaan suoraan massamuistiin.
Varustelussa on huomioitu myös varsinainen studiokäyttö ja mm. nimikoitu liitäntä talk back -mikrofonille sekä oma liitäntänsä stereotallentimelle kuuluvat pakettiin. Äänityskanaviakin on joustavammin ja Macissa toimivia audio-ohjelmia käytettäessä reititykset hoituvat Qu-24:n 32 * 30 -kanavaisella matriisilla.

Aux-syöttöihin perustuvan monitorikuuntelun vaihtoehtona pelimannit voivat myös miksata itse omat kuuntelunsa Allen & Heathin ME-järjestelmällä. Kuvassa henkilökohtainen ME-1-mikseri, joiden keskusyksikkönä palvelee kahden räkkiyksikön kokoinen ME-U-keskitin. Se voidaan Allen & Heathin omien digimiksereiden sijasta kytkeä myös muiden valmistajien järjestelmiin, kiitos Dante-, EtherSound-, ja MADi-optioiden. ME-järjestelmä keskustelee myös Aviomin Pro16-systeemin kanssa. 


Lavarasiaksi Qu-24:n kanssa käyvät esimerkiksi ASR84 tai ASR2412, jotka kytketään mikserin D-Snake-liitäntään Cat5-kaapelilla.

Lisätiedot: Noretron Audio
 

24.03.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy