Allen & Heath SQ – 96 kHz standardina

Keikkakäyttöön, AV-tuontantoihin ja asennuksiin suunnitellun uuden mikserisarjan moottorina hyrrää Allen & Heathin XCVI 96 kHz FPGA -ydin. Valmistaja lupaa luokkansa tarkinta audiolaatua alle 0,7 millisekunnin latenssilla.

Hiljattain julkistettuja malleja on kaksi, SQ-5 ja SQ-6.


Ensinmainitussa on 16 omaa etuvahvistinta ja 17 kanavaliukua, jälkimmäisessä puolestaan 24 etuvahvistinta ja 25 liukua.


Molemmat mallit voi kasvattaa 48-kanavaisiksi erillisillä laajennuspalikoilla ja audioverkotukseen tarkoitettuun korttipaikkaan voi asentaa tilanteen mukaan mm. Dante- ja Waves-liitännät, joilla mikseri voidaan valjastaa palveluun niin saliäänen, monitoroinnin, moniraitaisen äänityksen tai jonkin muun tehtävän hoitamisessa.

Valmistajan mukaan mikseriin integroitu SQ-Drive tekee 96 kHz:n näytetaajuudella tapahtuvasta tallentamisesta todella helppoa, olipa kyseessä stereo- tai moniraitainen materiaali.

SQ-mikserit voi liittää myös suoraan Mac- tai pc-tietokoneeseen USB-väylän kautta, ja niitä voi käyttää Core Audio- tai Asio-yhteensopivana 32 x 32 -kanavaisina interfaceina.
Audion ohessa SQ-miksereillä voi hoitaa myös midi- ja DAW-ohjelmien ohjauksen.

SQ-sarjan efektoinnoista huolehditaan Allen & Heathin omalla DEEP-plugisysteemillä, jonka tarjonta kattaa runsaan valikoiman mallinnoksia putiikkiluokan prosessoreista.

Erityisesti TV-tuotannoissa ja paneelikeskusteluissa sekä kokouksissa hyödyllinen automaattinen miksaus kuuluu sekin SQ:n varusteluun.

 

SQ:n käyttöpinnan keskiössä ovat kapasitiivinen kosketusnäyttö ja sen läheisyyteen sijoitetut, valaistut säätimet.
Allen & Heathilta kerrotaan, että kanavakattauksen voi konfiguroida tilanteen mukaan ja työtapojenkin suhteen SQ on arkkitehtuuriltaan joustava. 
Kattava nimikointi, runsaat merkkivalot, sekä kahdeksan ohjelmoitavaa painokytkintä ynnä neljä vapaasti määriteltävää säädintä antavat pelitilaa täydentää mikserin 16 kiinteästi tiettyyn tehtäviin määriteltyjen painikkeiden ja runsaslukuisten säätimien valikoimaa oman työn kannalta keskeisimmillä lisätoiminnoilla.

SLink-liitännän kautta SQ-mikserit voidaan liittää toisiinsa, 48 kHz:n ja 96 kHz:n lavarasioihin sekä dLive-järjestelmiin.

Lisätiedot: F-Pro Esitystekniikka

29.11.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy