Allen & Heath SQ-sarjaan uusia ominaisuuksia

Image

Valmistajan tiedotteessa kerrotaan, että dLive-sarjasta tutut DEEP-efektiplugit voi nyt ladata myös SQ-sarjan miksereihin ja uutuusvalikoimaan kuuluu mm. vanhojen tunnettujen vuosikertakompressoreiden mallinnoksia sekä tehokkaita graafisia ekvalisaattoreita.

SQ-sarjan 96 kHz:n taajuudella toimivan XCVI-prosessoriytimen ja viimeisimmän FPGA-tekniikan ansiosta sekä kompressoriplugi että Allen & Heathin sivustolta SQ-käyttäjille ilmaiseksi tarjottava Tube Stage preamp -plugi voidaan ottaa käyttöön kaikissa 48 tulokanavassa samaan aikaan.
Graafisia DEEP-ekvalisaattoreita saa käyttöön 16 kappaletta eli yhden jokaiseen miksauslähtöön. 

Allen & Heathilta kerrotaan, että DEEP-plugit on koodattu suoraan miksereiden sisäiseen arkkitehtuuriin sopiviksi, eivätkä ne lisää latenssia, tai vaikuta kanavasignaaleiden vaiheistuksiin.

 

Toisena uutena piirteenä Allen & Heath kertoo lisänneensä SQ-mikserin V1.3-käyttöjärjestelmään toimintoja, joilla konsoli muuntuu täysveriseksi monitoritiskiksi.

 

Image

Uusi Listen Bus -väylä antaa monitorimiksaajalle mahdollisuuden kytkeä PAFL joko IEM-kuunteluun, lähikenttämonitoreihin, stereokulmiin tai monofoniseen kulmamonitoriin, ja lisäksi kuunteluvoimakkuus tottelee nyt master-liukua.

Monitori- ja saliäänimiksaajat voivat nyt myös keskustella kätevästi keskenään uuden PAFL-väylään kytkeytyvän Ext Input -liitännän ansiosta.


V1.3 käyttöjärjestelmä nivoutuu yhteen myös hiljattain esitellyn SLink-kortin kanssa, jolloin avautuu lisämahdollisuuksia erilaisiin signaaleiden haaroituksiin, ulkoisten I/O-pakkien käyttöön sekä henkilökohtaisiin monitorimiksauksiin käytettävän ME-järjestelmän hyödyntämiseen.
Signaaleiden reitityksissä uudet digitaaliset spilitit toimivat "suoraan tuloista lähtöihin" -periaatteella, jolloin signaalit eivät lainkaan kierrä mikserin prosessorin läpi.


SQ V1.3 -käyttöjärjestelmä avaa myös uusia oikeuksia käyttäjälle, tuo mukanaan parannuksia käyttöliittymään ja efektien käyttöön, midi-datan hallintaan.
Käyttöjärjestelmän päivitys koskee myös MixPad-applikaatiota, johon V1.3 SQ MixPad tuo niinikään uusia ominaisuuksia.

SQ V1.3 -käyttöjärjestelmän voi ladata Allen & Heathin sivustolta.

Lisätiedot: F-Pro Esitystekniikka

Allen & Heath SQ5 -mikserin käyttötesti on julkaistu Riffin numerossa 2/2018