Allen & Heath tuplasi Qu-miksereiden iPad-ohjauksen

Image

Allen & Heathilta kerrotaan, että uuden firmware-version (ArcLight 1.7) myötä myös uusimman mallin, Qu-Pacin, miksaus käy päinsä iPadilla – itse asiassa vaikka kahdella tabletilla rinnakkain.

A&H:n mukaan Qu-Pad-etäohjaus tarjoaa myös uusia ominaisuuksia, kuten prosessointi- ja efektiasetusten tallennukset ja haut hakemistoja käyttäen.
Iso uutuus on käyttäjän itsensä sommiteltavaksi tarkoitettu käyttöpinnan custom layer, jonka kautta voi järjestää nopean käsiksi pääsyn mm. mihin hyvänsä tulo- tai lähtökanaviin, eri miksauksiin, DCA-, mute group- tai soft keys -toimintoihin, efektien tärkeimpiin parametreihin sekä scene-muistien käyttöön. 

Pääekvalisaattoreiden ja -kompressorin säätö puolestaan luontuu nyt myös henkilökohtaiseen monitorimiksaukseen tarkoitetulla Qu-You-aplikaatiolla.

 

Image

Kokonaan uutena toimintona päivitys tuo Qu-miksereihin kanavakohtaisen duckerin, jota on erityisesti kaivattu AV- ja kokoustekniikan toteutuksissa sekä laitevuokraussektorilla.

Järjestelmään dSnake-kaapeloinnin kautta kytkettyjen AudioRack-lavarasioiden signaaleiden reititys ja digitaalinen haaroittaminen on nyt myös aiempaa vapaampaa ja käytännössä mikä hyvänsä tulo voidaan reitittää mihin hyvänsä kohteeseen ja/tai monistaa useampaan eri kohteeseen tarpeen mukaan. 

ArcLight 1.7 -päivitys on ladattavissa veloituksetta Allen & Heathin sivustolta.
 

Lisätiedot: Noretron Audio