Allen & Heath ZED Power 1000 laajentaa mallistoa

Allen & Heath esitteli juuri alkaneilla NAMM-messuilla ZED-malliston uusimman tulokkaan, ZED Power 1000 -mikserivahvistimen.

Kompaktin kokoinen uutuus on varustettu 2 x 500-wattisella, D-luokan kytkennällä toimivalla stereopäätteellä. Luotettavuuden lisäksi valmistaja mainitsee, että päätevahvistin ei tuota juurikaan lämpöä, ja audiopuolella taas luvassa on runsaasti headroomia ja tymäkkää bassotoistoa.
Kummallakin päätevahvistinkanavalla on itsenäiset tasonsäätimensä ja ne voidaan yksitellen valjastaa joko PA:n vahvistamiseen tai monitorikäyttöön.

ZED Power 1000 -mikserivahvistimen kahdeksan mikrofonikanavaa on varustettu kolmialueisin parametrikorjaimin. Kahdessa kanavassa jakkitulon impedanssi voidaan kytkimellä vaihtaa linjasignaalille sopivasta sähkökitaralle tai -bassolle passaavaksi, jolloin ei välttämättä tarvita erillistä DI-boksiakaan. Allen & Heathin mukaan nämä instrumenttitulot antavat nimittäin yhtä mellevän soundin ja soittotuntuman kuin oikea instrumenttivahvistinkin.

Lisäksi mikserissä on kaksi sterefonista linjatason tuloa ulkoisille äänilähteille tai vaikkapa efektilaitteille. Näissä kanavissa on kolmialueinen eq kiintein taajuuksin.

Päälähdöissä on yhdeksänalueiset graafiset korjaimet ja efektipuolesta vastaa mikserin oma DSP-mylly, joka tarjoaa 16 erilaista valmista ohjelmaa. Viive-efektit voi sovittaa kappaleen tempoon napautuksella.

USB-väylä puolestaan palvelee päämiksauksen tallennuksessa ja sen kautta voi myös toistaa tauko- tai taustamusiikkia.


Lisätiedot: Noretron Audio

23.01.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy