Ampeg Opto Comp Analog Optical Compressor – vintage-kompuraa bassolle tai kitaralle

Image

Ampeg Opto Comp on optoelektronisella analogikytkennällä toteutettu pedaalikompressori keikkailua ja studiotyötä varten. Valmistaja mukaan uutuus tuottaa pehmeän vintage-tyylisen kompression. Soundia kuvataan läpinäkyväksi ja musikaaliseksi, ja signaali-kohinasuhteen kerrotaan olevan ”uskomattoman hyvä”.

Ampeg Opto Comp Analog Optical Compressor on varustettu tulo- ja lähtöjakkien ohella kolmella säätimellä (Compression, Release, Ouput Level). Lisäksi pedaalissa on kaksi led-valoa, jotka ilmaisevat sekä pedaalin aktiivisuuden että kompression aktivoitumisen.

Ampeg Opto Compin soundia muokataan Compression- ja Release-säätimillä. Ensin mainittu kontrolloi kompression määrää. Pieneen piikkien tasoittamiseen riittää valmistajan mukaan se, että säädintä avaa vain hieman. Kun säätöä nostaa enemmän auki, vihreä led-valo syttyy entistä vahvemmin ja kompressori aktivoituu voimakkaammin.
Release puolestaan määrittää sen, kuinka nopeasti pedaali palautuu kompressiosta.

Ampeg Opto Compin kolmas säädin, Output Level, on puolestaan sitä varten, että sillä asetetaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuustaso.

 

Image

 

Ampeg Opto Comp Analog Optical Compressor toimii joko yhdeksän voltin paristolla tai vastaavalla verkkolaitteella, joka ei sisälly hintaan.
Pedaalin ohituskytkentä on toteutettu true bypass -periaatteella.
Metallisen kotelon puolestaan kerrotaan kestävän tien päällä tulevat kolhut.

Lisätiedot: Soundtools