Ampeg SCR-DI – linjasoittoa bassolla, särön kera

Image

Image

 

 

 

Messu-uutuuksiin lukeutuu myös Ampegin SCR-DI-boksi, jonka ominaisuuksiin kuuluu SVT-vahvistimien rouheaa soundia jäljittelevä Scrambler-särö.

 

SCR-DI:n kutsuminen DI-boksiksi ei tee sille täyttä oikeutta, sillä kyseessä on toiminnoiltaan monipuolinen pedaali, jota voisi pikemminkin luonnehtia etuvahvistimeksi.

Kolmialueinen ekvalisaattori napsautetaan päälle omalla jalkakytkimellään ja merkkivalo kertoo milloin muokkaus on käytössä. Säätimistön kokoonpanoa luonnehditaan klassiseksi, mikä Ampegin tapauksessa tarkoittaa seuraavia määreitä.

Bassokaistalla vaikutus kohdistuu nimellisesti 40 Hz:n kohdalle ja tarjolla on enimmillään 14 desibeliä korostusta tai vaimennusta.
Keskikaista kohdistuu puolestaan 500 Hz:n alueelle ja tällä hanikalla saa enimmillään aikaan viiden desibelin korostuksen tai 11 dB:n vaimennuksen.
Diskanttisäätimen toiminta on niinikään epäsymmetristä ja tällä sektorilla enimmäiskorostus on 16 dB, kun taas vaimennusta saa maksimissaan 14 dB:n verran. Vaikutus kohdistuu 4 kHz:n alueelle.

Ekvalisaattorin lisäksi SCR-DI:n soundia voi justeerata kahdella kiinteällä muokkaimella, joille on omat päälle/pois-kytkimensä. Ultra-Lo tuo yhden desibelin korostuksen 40 Hz:n kohdalla ja samalla 10 dB:n vaimennuksen 500 Hz:n alueella. Ultra-Hi puolestaan korostaa diskanttirekisteriä viiden desibelin verran 8 kHz:n nimellistaajuudella.

SVT-sarjan reuhakkuutta pedaaliin tuo Scrambler-särö, jossa on erikseen Drive-säätö säröytyksen rajuudelle ja Blend-potentiometri särön ja puhtaan signaalin miksaamista varten. Myös Scramblerille on oma jalkakytkimensä ja merkkivalonsa.

SCR-DI:n tuloliitäntä on sovitettu yleispätevästi kaikille bassoille, mutta mikäli soittimessa on poikkeuksellisen voimakas lähtösignaali, voi tulosignaalia vaimentaa 15 desibeliä muuttamalla hyppylangan asentoa pedaalin sisällä.
Tulojakin vieressä on erillinen Thru-lähtö, johon soittimen alkuperäinen signaali haaroitetaan ennen muokkausta. 

 

Image

Balansoitu linjalähtö PA- tai äänityslaitteistoa varten on varustettu audio-maaton erotuskytkimellä maalenkkien katkaisua varten. Rinnakkainen jakkilähtö on tarkoitettu oman henkilökohtaiseen vahvistimeen kytkeytymistä varten.

Kuuntelupuolen kruunaa pikkujakki kuulokkeita varten. Ja jotta kuulokesoitosta saisi esimerkiksi kotiharjoittelussa kaiken irti, on SCR-DI:ssä taustamusiikkisoittimen käyttöä varten myös Aux-tulo ja sille aivan oma voluumin säätönsä. Tämän Aux-tulon signaali ohjautuu vain kuulokeliitäntään.

Ampegilta kerrotaan, että SCR-DI Bass DI saapuu kauppoihin loppukevään tai alkukesän aikaan.

Lisätiedot: Soundtools