Antelope Audio tuo markkinoille mallintavat Edge-mikrofonit

Image

Edge Solo, Edge Duo sekä Edge Quadro ovat suurikalvoisia kondensaattorimalleja, kiinteästä hertasta perinteiseen vaihdettavaan suuntakuvioon ja aina 360°-tallennukseen asti – valmistajan mukaan ällistyttävän autenttisella vintage-mikrofonien imitoinnilla höystettyinä.


Uuden polven mallintavat mikrofonit jatkavat Antelope Audion aiempien Edge- ja Verge-mikrofonien viitoittamaa polkua ja uutuuskolmikkoon kuuluu kolme eri mallia.
Edge Solo toimii kiinteästi herttakuviolla, kun taas Edge Duo tarjoaa vaihdettavat suuntakuviot perinteisiin tallennuksiin. Kaksi kapselia sisältävä Edge Quadro puolestaan on suunniteltu 3D-audion tallennukseen.

Edge-maliston dynamiikka-alue ja taajuustoisto ovat valmistajansa mukaan jo sellaisenan huippuluokkaa, mutta täyteen mittaansa uutuuskolmikon potentiaali yltää, kun niiden kanssa käytetään Antelopen omaa mikrofonimallinnusta, jolla voidaan jäljitellä tunnettuja vintage-mikrofoneja.

Jäljittely ei jää täysin ohjelmiston varaan, sillä Edge Solo kiinteine herttoineen ja Edge Duo vaihdettavine suuntakuvioineen antavat valmistajan mukaan jo lähtökohtaisesti jäljiteltäviä mikrofoneja muistuttavan pohjan, jossa luonnollisen suuntakuvion rajaukset esimerkiksi mikrofonin fyysisen koon ja muodon osalta antavat hyvän pohjan mallinnoksille. 

Mallinnokset toimivat sekä itsenäisinä natiivi-plugeina (AAX-, AU- ja VST-formaateissa Mac- & Windows-alustoilla) että Antelopen omien äänikorttien käyttämässä FPGA FX -muodossa. Mallinnoksia voi käyttää hyväkseen jo äänitysvaiheessa tai sitten vasta jälkityöstön aikana.

Kahden kapselin rakenne Edge Duossa hyödynnetään myös kahtena erillisenä lähtösignaalina, joita voi muokata itsenäisesti joko äänitysvaiheessa tai vasta jälkityöstön aikana.

Image


Kolmiulotteisen äänimaisemaan taltioimiseen tarkoitetussa Edge Quadrossa on kaksi kapselia ja kääntyvää pää, jolla voidaan tuottaa M/S-, X/Y- sekä Blumlein-stereon lisäksi 3D:ssä tarvittavia suuntakuvioita.

Antelope Audion valikoimassa on tällä haavaa 11 erilaista mikrofonimallinnosta ja valmistajan mukaan piakkoin julkistetaan seitsemän kappaletta lisää. Mallinnokset ovat mikrofonin omistajalle maksuttomia.

Lisätiedot: Soundtools