Nayteikkuna

Aphex USB 500 Rack sopii suoraan tietokoneen pariksi

Aphex USB 500 -telakassa on tilaa neljälle 500-standardin moduulille, jotka voi USB-väylän ansiosta kytkeä nyt suoraan tietokoneeseen. Analogisten liitäntöjen kautta pakki palvelee kuitenkin ihan perinteiseenkin tapaan. 

USB Rack sisältää kiinteän monitorointilohkon, jossa on liitännät kaksille kuulokkeille. Niiden syöttö hoidetaan Headpod-kuulokevahvistimeen perustuvalla vahvistimella.

Kalustuksesta riippuen USB 500 Rack voi toimia esimerkiksi stereoäänityksessä vaikkapa kahden etuvahvistimen ja kahden dynamikkaprosessorin kokoonpanona. Tai sitten ihan monokanavana, johon on niputettu mukaan myös ekvalisaattori ja Ecxiter. Kaikki edellä mainitut moduulit löytyvät Aphexin omasta mallistosta.

 

Dynamiikan muotoiluun erikoistunut upouusi CX 500 perustuu 1980-luvulla lanseerattuun CX-1-malliin ja kyseessä on täysin varusteltu gaten ja kompressorin yhdistelmä monipuolisin säädöin.

 

Yleispätevä Project 500 -lohko on tämän vuoden uutuus ja se tarjoaa mikrofoni- ja instrumenttiliitännän lisäksi perustyökalut niin ekvalisointiin kuin dynamiikankin työstöön.

Edullisen kaksikanavaisen äänitysväylän voi koota ottamalla niiden alustaksi toisen Aphexin uuden telakkamallin, D 500 Duon.

 

Jo aiemmin mallistossa on ollut optiseen elementtiin perustuva Comp 500 -kompressori ja mikrofonivahvistimiakin on tarjolla kaksin kappalein, joko Jensenin tulo-ja lähtömuuntajilla sekä Mic-limiter-toiminnolla varustettuna, tai sitten A-mallina eli Cinemagin tulo- ja Jensenin lähtömuuntajaa käyttävänä versiona ja ilman limitteriä. 
Aphexin Big Bottom -bassotehostin ja Exciter-muokkain ovat myös saatavilla, yhteiseen moduuliin pakattuna yhdistelmänä.

Luonnollisestikin kaikki 500-sarjan moduulit soveltuvat käytettäviksi muidenkin valmistajien standardikehikoissa.

Lisätiedot: Noretron Broadcast

 

08.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy