API Select Tranzformer– audiokonkarin kitarapedaalit

Image

API Select TranZformer GTR ja TranZformer CMP ovat analogisilla äänipöydillä ja räkkilaitteilla kannuksensa ansainneen APIn uusin aluevaltaus.


Identtisiin sinisiin metallirasioihin rakennetut GTR ja CMP toimivat  yhdeksän voltin verkkolaitteella ja kummassakin on Apin erikoisuus – muuntaja-bufferoitu ohituskytkentä.

Kolmialueisen ekvalisoinnin ohessa GTR-mallissa on 40 desibeliä vahvistusta ja putipuhtaan soundin vaihtoehtona on laitteen tuloastetta säröyttävä Overdrive-valinta. Lähtösignaalin hillitsemiseksi on kytkimellä aktivoitava pad, jonka vaimennus on 20 desibeliä.

Ekvalisaattorin vaikutustaajuudet ovat 200 Hz, 1,5 kHz ja 5 kHz ja jokaisella kaistalla saa vahvistusta tai vaimennusta enimmillään 15 desibeliä.
Ylin kaista voidaan kytkimellä muuttaa kellotyyppisestä hyllykorjaimeksi.

CMP-pedaalin ydin puolestaan on VCA-kompressori, jota hallitaan neljällä säätimellä ja kolmella pienellä vipukytkimellä.
Kompressorin tyypiksi valitaan joko "old" tai "new", ja lisävalintoina ovat attack- ja release-aikojen vaihtoehdot "nopea" tai "hidas".
Signaalitason ja samalla kompression määrän hallintaan on erilliset tulo- ja lähtösignaalin säätimensä, mutta varsinaiselle kompression määrälle on myös toinen säädin – kynnystasoon vaikuttava "Sustain".

Alkuperäistä suoraa signaalia ja kompressoitua signaalia voi miksata myös toisiinsa portaattomasti toimivalla Blend-säätimellä, joten rinnakkaiskompressiokin käy päinsä.

Lisätiedot: Pro Audio Finland