Apogee Jam+ - ja pidot sen kuin paranee

Image

Apogee on esitellyt uusimman version Jam-interfacestaan. Edelliseen inkarnaatioon nähden tarjolla on monia uusia piirteitä, joista kenties huomattavin on kuulokelähtö, jonka luvataan yhdessä Blend-toiminnon kanssa tarjoavan latenssittoman monitoroinnin.

Apogee Jam+ on myös varustettu overdrive-moodilla, jonka avulla vahvistin- ja pedaalimallinnosten todetaan kuulostavan realisitisemmilta.
Lisäksi mainitaan, että Plus-versiossa on laajempi dynamiikka-alue ja parempi äänenlaatu.

Apogee Jam+ perustuu valmistajan PureDIGITAL-kytkentään, jonka kerrotaan eliminoivan kohinan. Digitaalinen ääni on 24 bittistä ja näytteenottotaajuus maksimissaan 96 kilohertsiä. Erilliskomponenteilla toteutettu A-luokan instrumenttitulo toimii niin kitaran, basson, kosketinsoittimien kuin myös minkä tahansa sisäisellä mikrofonilla varustetun akustisen soittimen kanssa.

Soundin suhteen Apogee Jam+ tarjoaa kaksi vaihtoehtoa, Clean ja Overdrive, joiden välillä voi vaihdella painamalla etupaneelissa olevaa Gain-säädintä.
Tulovoimakkuuden tasoa voi puolestaan lukea yläpuolisesta mittarista erilaisten värikoodien avulla. Kun kaikki ledit palavat punaisina, liitäntä menee särölle, jota on siis syytä välttää.

Image

Instrumenttitulon ohella Apogee Jam+ on varustettu stereofonisella kuulokelähdöllä, joka toimii vaihtoehtoisesti myös kaiutinlähtönä. Nollalatenssin saa kytkettyä päälle painamalla gain-säätimen yläpuolella olevan kytkimen Blend-moodiin, jolloin yläpuolisen mittarin keskimmäinen valo palaa vihreänä. Tällöin instrumenttitulon ja äänitysohjelman suhde kuuntelussa on 50/50-prosenttia.
Kun Blend ei ole käytössä, kiertää ääni kuulokkeisiin kokonaan ohjelman kautta.

Apogee Jam Plussan kolmas liitäntä on tavallinen Mini USB -portti, joka toimii myös virransyöttönä. Laitteen mukana toimitetaan seuraavat kaapelit: USB A, USB C sekä Lightning. Tuettuihin käyttöjärjestelmiin kuuluvat Mac OS 10.9, Windows 10 sekä iOS 9 sekä niistä uudemmat versiot. Laitteen luvataan toimivan kaikkien Core Audio -yhteensopivien äänitysohjelmien kanssa.

Apogee Jam+ -laitteen ostajille tarjotaan kaupan päälle BIAS FX Jam -ohjelmisto, joka sisältää vahvistin- ja pedaalimallinnoksia.

Lisätiedot: Into-Luthman