Arturia DrumBrute Impact on tehty biittimaakarin tarpeisiin

Arturia tuo jo aiemmin lanseeratun DrumBruten rinnalle nyt toisenkin analogisen rumpukoneen, biittinikkarin tarpeisiin suunnitellun ja kooltaan kompaktin DrumBrute Impactin.

DrumBrute Impact on suunniteltu sekä keikkaoloihin että studiosessioihin soveltuvaksi ja se pitää sisällään kymmenen itsenäisesti viritettävää ja laajalti muokattavissa olevaa soundia (Kick, Snare, Tom High, Tom Low, Cymbal, Cowbell, Closet HH, Open HH sekä FM Drum).

Listan yhdeksän ensimmäistä ovat rumpukoneista tuttuja nimikkeitä, mutta luettelon viimeinen kaivannee tarkempaa selvitystä.
FM Drum on perkussiivinen syntikkasoundi, jossa voidaan säätää erikseen kantoaallon virettä, decay- eli vaimenemisaikaa, taajuusmodulaation voimakkuutta ja modulaation virettä.

Soundikirjaston kokoamisessa Arturia kertoo pyrkineensä yhtäällä yksittäisten soundien innostavuuteen, mutta samalla siihen, että ne muodostaisivat yhtenäisen ja toisiinsa luontevasti nivoutuvan paketin jolla on oma sävynsä ja luonteensa.

 

 

DrumBrute Impactissa on myös Arturian uusi Color-toiminto, jolla eri tavoin muokattuja soundeja voi kerrostaa sujuvasti monitasoisiksi yhdistelmiksi. Valmistajan mukaan näin tarjoutuu mahdollisuus muovata ja muuttaa soundia äkkijyrkästi hetkestä toiseen, minkä ansiosta Impact soveltuu hyvin monenlaiseen käyttöön.

DrumBrute Impactin yleissointia voi myös maustaa nimenomaan rumpusoundeille suunnitellulla särö-efektillä.


Arturia kertoo soveltaneensa Spark-, DrumBrute-, sekä BeatStep Pro -laitteissa käyttämäänsä tekniikkaa myös DrumBrute Impactissa, joka on varustettu polyrytmiikkaan pystyvällä, 64-askeleen sekvensserillä.
Myös erillisten sekvenssien ketjuttaminen onnistuu song-toiminnolla.

Sekvenssien luonnetta pääsee muokkaamaan Swing- ja Randomness-säädöillä, ja konemaisuuden äärimmäiseen välttämiseen on tarjolla myös kvantisoinnin kytkeminen pois käytöstä kokonaan.

 

Työkaluvalikoiman täydentävät Step Repeater-, Roller- ja Accents-toiminnot, joilla tekstuuriin saa asianmukaisa variaatioita ja painotuksia.

 

DrumBrute Impactissa on stereofonisen kuulokeliitännän ja stereofonisen päälähdön lisäksi neljä erillistä analogilähtöä jälkityöstön tarpeisiin, clock in & out -liitännät tahdistukseen sekä midi in & out-liitännät laiteohjaukseen.
Yhdistäminen tietokoneen DAW-ohjelmaan sekä Arturian MMC -applikaatioon käy USB-liitännän kautta.


Lisätiedot: EM Nordic

03.08.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy