Arturia KeyLab 88 – koskettimisto vaativalle soittajalle

Image

Ammattitason 88-koskettimen painotettu koskettimisto on Fatarin valmistama ja se muodostaa yhdessä audiosekvensserin ja virtuaalisoitinten ohjaamiseen tarvittavan kattavan säätimistön kanssa Keylab 88:n perustan. Lisukkeena pakettiin tulevat sitten analogisia syntetisoijia mallintava Analog Lab-ohjelmisto ja kaksi mellevää pianosoundia.


Vaikka Keylab 88:n säätimet on oletusarvoisesti konfiguroitu nimenomaan Analog Lab -ohjelmiston  käyttöä varten, toimii kontrolleri Arturian mukaan käytännöllisesti katsottuna kaikkien markkinoilla olevien ohjelmistojen kanssa.
Toimintojen konfigurointi käy päinsä Keylabin oman näytön avulla, mutta avuksi voi myös ottaa tietokoneen ja pakettiin kuuluvan aplikaation

Image

Analog Lab itsessään tarjoaa yli 6000 valmista preset-soundia, jotka on poimittu Arturian laajasta valikoimasta. Mukana on klassikkosyntikoiden mallinnoksia (mini V, modular V, CS-80 V, ARP 2600 V, Prophet-V, Prophet VS, SEM V, Jupiter-8V, and Matrix-12 V) sekä pianopuolen edustajia. Analog Lab tarjoaa myös mahdollisuuden kerrostaa näiden soitinten soundeja yhteen nippuun samaan tapaan kuin käytössä olisi kaksi erillistä alkupeärissoitinta. 

Analog Labin lisäksi ensimmäiset 3000 KeyLab 88:n ostajaa saavat mukaan kaksi Arturian piano-instrumenttia, jotka ovat samplattuun Steinwayn D-mallin flyygeliin pohjautuva UVI Acoustic Grand Piano sekä fysikaaliseen mallinnukseen perustuva Pianoteq 5 Stage. Jälkimmäinen sisältää akustisten soitinten ohella myös sähköpianoja.

 

Image


Keylab 88:n kontrolleriosasto käsittää normaaleiden realiaikaisten modulaatio-ohjainten lisäksi kahta eri pankkia palvelevan kymmenen datakooderin ryhmän, niin ikään pankeiksi jaoteltavat yhdeksän liukusäädintä, sekä 16 taustavalaistua naputtelupainiketta, joiden dynamiikan tunnistusta ja tuntuma Arturia kehaisee markkinoien parhaaksi. 
Koodereiden tehtävät voi määrittää tarpeen mukaan ja liukusäätimet toimivat tarvittaessa vaikkapaa urkusoundin äänikertojen hallintaan tarvittavina liukutankoina. Audiosekvensserin ohjausta varten on omat käynnistys- pysäytys- ja kelausnäppäimensä.

Tietokoneen vaihtoehtona Keylabin voi liittää myös iOS-laitteeseen, kunhan väliin laitetaan Applen kamera-sovite.

LisätiedotEM Nordic