Arturia KeyLab MkII – uuden sukupolven kontrolleri

Mustana tai valkeana ja 49 tai 61 koskettimen mittaisena, siinä pinnallisimmat raamit uudistetulle midi-koskettimistolle, joka toimii tarvittaessa DAW-ohjaimena ja keskustelee myös retro-henkisten tai aitojen vintagesyntikoiden kanssa CV-ohjauksella.


Midi-/USB-liitännöin varustettu KeyLab MkII on Arturian mukaan rakennettu jämäkkään alumiinirunkoon ja se sisältää kaiken tarpeellisen soittoon sekä soiton värittämiseen alkaen puolipainotetusta ja jälkipainon tunnistavasta koskettimistosta aina metallisiin modulaatio- ja pitch bend -pyöriin saakka.

Lisävarusteina hankittavia pedaaleita varten Arturia on varustanut KeyLab MkII:n sekä sustain- että ekspressio-pedaaleiden liitännöillä, joiden lisäksi soittimeen saa liitettyä kolme muutakin lisäpedaalia.

Kuudentoista taustavalaistun painikkeen ryhmä sopii niin rumpukoneiden ohjaukseen kuin vaikkapa yksittäisten samplejen tai luuppien liipaisuun.


Kolme yhdeksän midi-säätimen/painikkeen ryhmää voi ohjelmoida omien tarpeidensa mukaisiksi, mutta tehtaalla ne on konfiguroitu suoraan Analog Lab 3:n virtuaali-instrumenteille, joita Arturialla on tarjota tällä haavaa kaikkineen yli 6000 erilaista.
Sopivan soittimen ja soundin hakua helpottaa kategoriahaku suoraan KeyLab MkII:n valintakytkimillä ja jog-pyörällä.

KeyLab MkII:n mukana toimitetaan Arturian Analog Lab 3 -kokoelma sekä fysikaaliseen mallinnukseen perustuva Piano V 2 -soundikirjasto täysmittaisina versioina.

User modessa KeyLab MkII:n jokaisen säätimen ja painokytkimen tehtävä voidaan ohjelmoida prikulleen sellaiseksi kuin halutaan vaikkapa omien VST-plugien ohjausta varten ja näitä asetuskokonaisuuksia saa ohjaimen muistiin 10 erilaista.


Lisäksi KeyLab II:ssa on tietokoneessa jylläävän audiosekvensserin ohjaamiseen kokonaan oma DAW-moodinsa MCU/HUI-protokollia noudattaen. KeyLab II:n muistiin on valmiiksi ohjelmoitu asetuskokonaisuudet 10 yleisimmän audiosekvensserin käyttöä varten.
Soittimen mukana toimitetaan Ableton Live Lite -ohjelma, joka saattaa antaa hieman omanlaistaan kulmaa sekvensseri-aiheen tarkasteluun.


Modulaaristen Euro rack -syntikoiden ja vintage/retro-syntikoiden maailma on huomioitu sekin ja niitä varten KeyLab MkII:ssa on neljä CV-lähtöä sekä yksi CV-tulo analogisen ohjausjännittteen käyttöön.

Käyttäjää laite informoi 32 merkin LCD-näyttöllä.

Lisätiedot: EM Nordic

18.07.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy